2024. április 25., csütörtök

Megkezdték a focipálya lelátójának felújítását

Kétévnyi várakozás után a napokban megkezdődött a városi focipálya lelátójának felújítása. A munkálatok menetének üteméről tegnap a helyszínen győződött meg Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap megbízott igazgatója, Milivoj Vrebalov, a tartományi képviselőház alelnöke, Slobodan Zlokolica tartományi képviselő és Miomir Jelenić sporttal, ifjúsággal és idegenforgalommal megbízott községi tanácstag.

Az alap még 2012-ben hagyott jóvá pénzt ezekre a munkálatokra, és közbeszerzési eljárással még abban az évben a kivitelezőt is kiválasztották, de a cég mostanáig azért nem láthatott munkához, mert nem kapta meg az ötven százalékos előleget. Goran Matić, az Építésügyi Igazgatóság igazgatója korábban azt állította: a hatalomváltás miatt nem folyt összehangolt munka ebben az ügyben, a beígért pénzre ezért sokáig hiába várt az önkormányzat. A lelátó felújítása egyébként összesen hárommillió dinárba kerül, ehhez a tartomány 2,4 millió dinárral járul hozzá, a többi pénzt pedig az önkormányzat teremti elő.

Nebojša Malenković elmondta azt is: a focipálya előtt megnézték a Petőfi Sándor Általános Iskola épülő tornatermét is. Reményei szerint a tartomány jövő évi költségvetésében sikerül majd pénzt szánni arra is, hogy további tízmillió dinárból teljesen befejezzék a tornaterem építési munkálatait, majd hétmillió dinárból megvegyék a szükséges felszereléseket is.