2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

A harmadik helyért küzd a Partizan

A belgrádi Partizan labdarúgócsapatának már nincs esélye továbbjutni az Európa-liga C csoportjából, ám a Tottenhamhez látogató fekete-fehérek egy jó eredménnyel komoly bevételre tehetnek szert, ráadásul a kvartett harmadik helyét is megszerezhetik, illetve az országok rangsorolásához használt koefficiensek szempontjából sem mellékes, milyen eredményt érnek el Marko Nikolić játékosai Londonban.

Az edző az előre tervezett 19 helyett 18 játékossal utazott el az angol fővárosba, a középpályás Nikola Drinčić ugyanis térdsérülés miatt kihagyni kényszerül a találkozót. Emiatt komoly gondjai lehetnek Nikolićnak, elvégre egyik legfontosabb középpályását kénytelen nélkülözni, és meghatározó lehet, hogy kivel helyettesíti. Kézenfekvő lenne talán Saša Ilić bevetése, de a Partizan 36 éves középpályásának talán már túl gyors és megerőltető a szigetországi tempó, így valószínűbbnek tűnik, hogy valamelyik fiatalabb középpályás váltja Drinčićet, Ilić pedig a második félidőben léphet pályára.

Mindeközben örömteli hírek is érték a csapatot, hiszen Dragan Đurić klubvezető betartotta ígéretét, és a játékosok hétfőn megkapták az elmaradt fizetésük egy részét, így még inkább felbuzdulva utazhattak el Londonba.

Marko Nikolić szerint a White Hart Lane-en játékosai a világ egyik legjobb csapata ellen mutathatják meg, mit tudnak, így igazán izgalmas mérkőzésre számít: „Nagy elégedettséggel tölt el mindenkit, hogy a futball bölcsőjében játszhatunk az Európa-ligában. A stadionban uralkodó hangulat valószínűleg motiválja majd a játékosaimat, ráadásul ez a meccs egy újabb lehetőség arra, hogy bizonyítsák, mit tudnak, és mindezt a Premier League egyik legjobb csapata ellen. A Tottenhamet az motiválja, hogy megmutassa, a belgrádi meccs nem a két csapat valós tudása szerint alakult, nekünk viszont az a célunk, hogy megismételjük azt a teljesítményt.”

Európa-liga, 5. forduló, A csoport: Villarreal–Borussia (M) (Arena Sport 5, STORY4), Zürich–Apollon. B csoport: Torino–Club Brugge (Arena Sport 4), HJK Helsinki–København.

C csoport: Tottenham–Partizan (RTS1), Aszterasz Tripolisz–Beşiktaş. Az állás: 1. Beşiktaş és Tottenham 8 (8:3), 3. Aszterasz Tripolisz 4, 4. Partizan 1 pont. D csoport: Celtic–Salzburg (Arena Sport 2 – körkapcsolás, Digi Sport 1), Astra–Dinamo Zagreb (Arena Sport 3, HRT2). E csoport: Dinamo Moszkva–Panathinaikosz (Arena Sport 1, Digi Sport 1), Estoril–PSV. F csoport: Inter–Dnyipro (Arena Sport 1, Digi Sport 2), Saint-Étienne–Qarabag. A Dinamo Moszkva–Panathinaikosz mérkőzés 17 órakor, a többi találkozó 21.05-kor kezdődik.

G csoport: Rijeka–Standard Liège (Arena Sport 3), Feyenoord–Sevilla (Arena Sport 1). H csoport: Krasznodar–Lille, Wolfsburg–Everton (Arena Sport 4, Digi Sport 1). I csoport: Slovan Bratislava–Young Boys, Sparta Praha–Napoli (Arena Sport 5, Digi Sport 2). J csoport: Aalborg–Steaua Bucureşti, Dinamo Kijev–Rio Ave. K csoport: Dinamo Minszk–PAOK, Guingamp–Fiorentina (Arena Sport 2 – körkapcsolás). L csoport: Trabzonspor–Metaliszt Harkov, Lokeren–Legia Warszawa.

A Krasznodar–Lille mérkőzés 18, a többi összecsapás 19 órakor kezdődik.