2024. április 20., szombat
NYUGAT-BÁCSKA

A Radio Dunav a leghallgatottabb

Az IPSOS Strategic Marketing legutóbbi fölmérése szerint Apatin község területén naponta átlagosan 5234-en, vagyis a lakosság 18,8 százaléka hallgatja a helyi Radio Dunav adását. Heti szinten ez az arány még impozánsabb, 47,2 százalék, vagyis 13 158 személy. Ez a szám arra utal, hogy egy hét leforgása alatt ennyi, 12 évnél idősebb lakos bár 5 percre belehallgatott a műsorba. A Radio Dunavot 33,8 %-kal a Radio Apatin követi, a Radio S hallgatottsága 13,7 %, az AS FM-é pedig 13,6 %, vagyis a lakosság a helyi adókat részesíti előnyben a nemzeti rádiókkal szemben.

Apatin, Zombor, Hódság és Bács községekben ugyancsak jó eredményt mutatott a Radio Dunav, az összlakosság 5,1 százaléka tartozik a hallgatósági körébe. A régióban csak a Radio S előzi meg 11,9 százalékkal.

A zombori adók messze elmaradnak e mutatóktól. A Radio Fortuna hallgatottsága mindössze 1,8 százalékos, a Zombori Rádióé pedig 1,2 %, noha ez az adó regionális frekvenciával rendelkezik, és ennek alapján Nyugat-Bácska vezető rádióállomásának kellene lennie, viszont még a hódsági Radio Odžaci is megelőzi e tekintetben.

A közvélemény-kutatás adatai világosan bizonyítják, hogy a körzet székhelye, Zombor, rádióműsorok tekintetében elveszítette pozícióját a régióban, helyét Apatin vette át.

Aleksandar Dukić, a Radió Dunav szerkesztője a SomborNjuz internetes portálnak adott nyilatkozatában a hallgatottság terén megszerzett vezető pozíciót a jó munka és a világban tapasztalható trendek követésének tulajdonította, mind a műsorkészítésben, mind a műszaki-technológiai újítások terén.

Ez a rádió, akárcsak Apatin többi médiaháza, a községi költségvetésből jelentős támogatásban részesül.