2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Szabadkai edző a Real Zaragoza kispadján

A szabadkai illetőségű Ranko Popovićot nevezték ki a spanyol Real Zaragoza főedzőjének. A 47 éves, peći születésű Popović kedden ült le a spanyol második ligában szereplő együttes kispadjára.

Játékospályafutása során Popović szerepelt a belgrádi Partizanban, a szabadkai Spartacusban, a Pireuszban, az Almeríában, a grazi Sturmban, edzőként pedig 2007 és 2009 között a Spartacusban dolgozott, utána pedig Japánban próbált szerencsét, ahol 2009 és 2014 között az Oita Trinitát, a Machida Zelviát, a Tokyót, amellyel az ázsiai Bajnokok Ligájában is szerepelt, és a Cerezo Oszakát irányította, s többek között olyan játékosokkal dolgozott együtt, mint a 2010-es világbajnokság aranylabdása, az uruguayi Diego Forlán, vagy a korábbi szerb válogatott, Gojko Kačar.

Popović az 57 éves Víctor Muñoz Manriquét váltotta a kispadon: a Real Zaragoza jelenleg 20 ponttal a nyolcadik helyen áll a 22 csapatos Segunda Divisónban, kilenc ponttal lemaradva az éllovas Las Palmas és a második helyezett Girona mögött. A további sorrend: 3. Sporting Gijón 26, 4. Valladolid 26, 5. Ponferradina 23, 6. Betis 21, 7. Recreativo Huelva 20, 8. Real Zaragoza 20 pont stb.

Popovićot kedden mutatta be a klubvezetés a spanyol sajtónak, s a szabadkai edző azt nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának, hogy „nagy megtisztelés számomra, hogy Zaragozában lehetek, s hogy nagy felelősség egy ilyen csapatot irányítani”.

„Láttam a csapatot játszani, s ismerem a többi együttest is a ligában. Van néhány ötletem, amelyek közül remélem néhányat már a Ponferradina elleni mérkőzésen is sikerül megvalósítani. A labdarúgást élvezni kell, nem szabad, hogy szenvedésnek tűnjön a labdarúgók játéka”.

A Real Zaragoza november 30-án saját közönsége előtt fogadja az ötödik helyezett Ponferradina csapatát.