2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Nem tudják garantálni a török sportolók biztonságát

Szerda délután biztossá vált, hogy a vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 1. fordulójának mérkőzését, amelyen a belgrádi Partizan a török Galatasarayt látta volna vendégül november 29-én a szerb fővárosban, nem rendezik meg.

A szerb sportsajtó már kedden írt arról, hogy a hétvégi események miatt, amikor Isztambulban életét vesztette Marko Ivković (25), a Crvena zvezda kosárlabdacsapatának egyik szurkolója, megtörténhet, hogy nem rendezik meg a vízilabda mérkőzést. Mint ismeretes pénteken este a Galatasaray–Crvena zvezda találkozó előtt a mintegy négyszáz fős szerb szurkolói csoportra török huligánok támadtak az Abdi İpekçi stadion előtt, s az összecsapásban megölték a vendégcsapat szimpatizánsát.

A sors úgy hozta, hogy szombaton a Galatasaray férfivízilabda együttesének Belgrádban kellett volna megkezdenie szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében. Szerbiában, habár a válogatott Európa-bajnok, a vízilabda találkozók nincsenek a figyelem középpontjában, nem foglalkozik velük sokat a sajtó, azonban ezúttal a pénteki esemény miatt ez a mérkőzés túlnőtt a sport keretein.

A Partizan Vízilabdaklub közleményben jelezte, hogy a Szerbiai Belügyminisztérium felmérése szerint, jelen pillanatban nincsenek meg a biztonságos feltételek a találkozó megrendezésére.

Ma, 2014. november 26-án kézhez kaptuk a Szerbiai Belügyminisztérium levelét, amelyben arról értesítenek bennünket, hogy figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, azt ajánlják, hogy a Galatasaray elleni találkozót egyelőre meghatározatlan időre halasszuk el, egészen addig, míg a feltételek nem lesznek adottak a találkozó megrendezésére. Erről értesítettük az Európai Úszószövetséget (LEN) is, amelytől a szóba kerülő, új időponttal kapcsolatos információkat várunk”.

A Partizan a Szerbiai Belügyminisztériumon kívül a Szerbiai Sportminisztérium és a Szerbiai vízilabda-szövetség álláspontját is kérte a mérkőzéssel kapcsolatban.