2024. március 29., péntek

Ittas vezetés esetén az autót is elkoboznák

A belügyminisztérium bemutatta a közlekedésbiztonsági törvényre vonatkozó törvénymódosítási javaslatait

A közlekedésbiztonsági törvény módosítási tervezete szerint – amelyet a belügyminisztérium munkacsoportja készített el – a lelkiismeretlen sofőrök személygépkocsija elkobozható lesz, jelentette be kedden Nebojša Stefanović belügyminiszter. Mint megjegyezte, a belügyminisztérium két hónappal ezelőtt alkotta meg a közlekedésbiztonsági törvény módosításainak elkészítésével megbízott munkacsoportot. A belügyminiszter kiemelte, hogy a javasolt módosítások szigorítják a büntetéspolitikát, ugyanakkor fokozzák majd a munkát a megelőzés és oktatás terén is.

A próbaengedéllyel rendelkezők számára egy órával meghosszabbítják az éjszakai közlekedési tilalmat, vagyis 23 és 6 óra között ők nem ülhetnek volán mögé (Fotó: Molnár Edvárd)

A próbaengedéllyel rendelkezők számára egy órával meghosszabbítják az éjszakai közlekedési tilalmat, vagyis 23 és 6 óra között ők nem ülhetnek volán mögé (Fotó: Molnár Edvárd)

– Senki se csodálkozzon, ha engedély nélkül és holtrészegen ül a volán mögé, az állam pedig elkobozza az autóját. Ilyen esetben az autó egy pisztolyhoz hasonlítható fegyverré válik. Egy ilyen személy nem csak hogy veszélyezteti a közlekedésbiztonságot, hanem szó szerint egy másik személy életére tör. Általában ittasan vezetnek az emberek kétszázzal a városban, hajtanak át a piros jelzésen és hajtanak bele a Dunába egy emberrel a csomagtartóban. Ezek szörnyű dolgok – mondta a belügyminiszter.

A hétvégi balesettel kapcsolatban megjegyezte, hogy őt személy szerint az foglalkoztatja a legjobban, hogy ki volt az a személy, aki rácsukta a csomagtartóban tartózkodó fiatalemberre az ajtót. Mint ismeretes, szombaton hajnalban Belgrádban egy BMW típusú személygépkocsi hat utasával a Dunába hajtott. Három személynek sikerült kiszabadulni az autóból és kiúszni a partra, a többiek azonban vízbe fúltak. Az utasok 16 és 20 év közötti fiatalok voltak, az egyik személy a csomagtartóban utazott.

A belügyminiszter adatai szerint júniustól novemberig 2300 próbajogosítvánnyal rendelkező fiatal ellen tettek szabálysértési feljelentést, közülük 1700 esetben azért, mert 23 és 5 óra között vezetett (a hatályos jogszabályok szerint a próbajogosítvánnyal rendelkező vezetők nem közlekedhetnek ebben az időszakban).

– A tavalyi évhez képest a halálos közúti balesetek száma százzal csökkent. Habár ez komoly eredménynek számít, mi elégedetlenek vagyunk. Olyan drasztikus változásokon dolgozunk, amelyek által Szerbia elérheti a fejlett európai államok normáit – hangsúlyozta Stefanović.

A belügyminiszter által bemutatott törvénymódosítások elsősorban a gyermekek biztonságának fokozására irányulnak, amennyiben a gyermek nem éri el 135 centiméteres magasságot, 12 éves koráig kötelező lesz a pótülés használata.

– A kezdő sofőrök számára a próbaengedélyt két évre adjuk ki, azok a személyek pedig, akik tizenkilenc éves koruk betöltése előtt teszik le a vizsgákat, huszonegy éves korukig csak próbaengedéllyel vezethetnek – mutatta be a módosításokat a miniszter.

Hozzátette, hogy a próbaengedéllyel rendelkező személyek számára egy órával meghosszabbítják az éjszakai közlekedési tilalmat, vagyis 23 és 6 óra között ők nem ülhetnek volán mögé. Az agresszív vezetést lakott településen belül és kívül hasonlóan, de sokkal szigorúbban büntetik majd mint ma. Az 1,6 ezrelék véralkoholszinttel történő vezetést agresszív vezetésnek tekintik majd, aki pedig meghaladja ezt a szintet, azt közvetlenül a szabálysértési bíróval szembesítik és rövidített eljárásban döntenek majd esetükben, a 2 ezrelékes véralkoholszinttel történő vezetés esetében pedig nemcsak a vezetői engedélyt kobozhatják el tartósan, hanem a szabálysértő személygépkocsiját is.

A hétvégi baleset után Zorica Mihajlović közlekedési miniszter is összehívott egy munkacsoportot a közlekedésbiztonsági törvény módosítása érdekben. A közlekedési miniszter javaslata szerint a 21 évnél fiatalabb gépkocsivezetők többek között nem vezethetnek 1,4 liter hengerűrtartalmúnál nagyobb motorral rendelkező autót, valamint zéró alkoholtolerancia lépne életbe esetükben.