2024. április 25., csütörtök

Ösztöndíj zentai egyetemistáknak

A zentai önkormányzat a 2014/2015-ös tanévben 13, Zenta község területén élő egyetemi hallgató ösztöndíjazására írt ki pályázatot. Az ösztöndíj összege havonta hatezer dinárt tesz ki, és a 2014. október 1-jétől 2015. június 30-áig terjedő időszakban fizetik ki – nyilatkozta lapunknak Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatásért felelős tagja.
A pályázat során elsősorban a hiányszakmákat tanuló (gépészmérnök, elektromérnök, gyógyszerész, technológus, mezőgazdasági mérnök, matematika és fizika szakos tanár, általános orvos, zenepedagógus, jogász) egyetemisták kérelmére számítanak. Az ösztöndíj odaítélésekor figyelembe veszik a hallgató családi állapotát, szociális helyzetét, a családtagok számát és azt is, hogy a gyerekek közül kik az iskoláskorúak, s hogy milyen tanulmányi átlaggal fejezte be a pályázó az adott évet.
Azok a tanulók jelentkezhetnek, akik nem ismételtek tanulmányi évet, valamint nem kapnak ösztöndíjat vagy hitelt más köztársasági vagy tartományi forrásból. A november 18-án megjelent pályázathoz az űrlap letölthető a község honlapjáról (www.zenta-senta.co.rs), s december elejéig (15 nap) jelentkezhetnek mindazok, akik élni szeretnének a lehetőséggel. A kérelmek személyesen is átadhatók a városháza első emeletén, a 31-es irodában, vagy postai úton. Bővebb információt úgyszintén a városháza 31-es irodájában szerezhetnek az érdeklődők.