2024. április 25., csütörtök
VITAEST

Tenni vagy nem tenni?

November 26-án este 8 órakor folytatódik Zentán a Zen kávézó nemrég elindított közéleti beszélgetéssorozata, amelynek során arra próbálnak választ találni az est vendégei, hogy kell-e,

szabad-e szülőföldünket hátrahagyva egy jobb élet reményében eltávozni. Képesek vagyunk-e a részleges vagy teljes identitásváltásra, ha elhagyjuk szülőhelyünket? Mit tehet az, aki a maradás mellett döntött, és munkájával támogatni, fejleszteni szeretné közösségét? Beszédes István, a zEtna irodalmi folyóirat és könyvkiadó szellemi atyja és moderátora mellett az est vendége lesz Mezei Erzsébet, a Képzőművészeti Alkotóműhely alapítója és vezetője és Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.

A Zen klub és kávézó Nyitott fóruma fő céljának tekinti, hogy a vajdasági, Tisza menti és zentai közösség minél tudatosabban kezelje a sorsát befolyásoló főbb tényezőket, hogy a gazdasági, társadalmi nehézségek ellenére lehetővé váljon identitásunk, kultúránk őrzése, ápolása, sőt – ha lehetséges – gyarapodása is. A beszélgetés moderátora ezúttal is Sutus Áron lesz.