2024. március 29., péntek
TENISZ

Serena az év legjobbja

Serena Williams zsinórban harmadszor, összesen hatodszor lett az év legjobb teniszezőnője a WTA szavazásában. A világelső, az idén 18. Grand Slam-tornáját nyert amerikai klasszis így egészen megközelítette a nyolcszoros díjazott Steffi Grafot és a hétszer legjobbnak nyilvánított Martina Navratilovát. Serenát a szavazásra jogosult 58 szakértő közül 36 látta a legjobbnak, a román Simona Halep vigasza pedig, hogy a szurkolók szavazatainak 48 százalékát kapta Serena 21 százalékával ellentétben. A WTA az év újoncának a 17 éves svájci Belinda Benčićet választotta meg.

Györe az elődöntőben

Györe László megszerezte harmadik győzelmét is a ciprusi Larnacában, így már csak egy sikerre jár a tavalyi pontok megvédésétől. A zentai játékos négy break révén két játszmában verte a brit Richard Gabbot, ma pedig a ciprusi Petrosz Kriszohosszal mérkőzik a döntőért. A 18 éves és a ranglistán 762. ciprusi teniszező edzője egyébként Demetriosz Herdotu, a tornának otthont adó akadémia tulajdonosa. A 17 éves čačaki Ivana Jorović egy lépéssel már tovább jár, hisz Újdelhiben, az 50 ezer dolláros összdíjazású tornán a ranglistán 176. ukrán Vasziljeva feletti győzelmével döntős lett. Jorović ma a 18 éves és a listán 352. osztrák Barbara Haasszal mérkőzik a serlegért. Jorovićnak már szavatolt jövő hétfőn a ranglista 350. pozíciója, ha pedig a döntőben is győz, bejuthat a 300 legjobb közé is. Szépen halad Sarm es-Sejkben a két szerbiai lány. Vojislava Lukić és Nina Stojanović bejutottak az elődöntőbe, és Lukić, aki ezzel már az első 500-ban van, ma a holland Demi Schuursszal vagy a belga Marie Benoit-val találkozik, míg Stojanović ellenfele az idősebb Pribilova nővér, a 19 éves orosz Anasztaszija, aki 616. a ranglistán.

LILLE. – A Davis-kupa döntőjének első mérkőzése után: Franciaország–Svájc 0:1 (Tsonga–Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6)

ÚJDELHI. – A női ITF-torna elődöntőjében: Jorović–Vasziljeva 4:6, 6:3, 6:2.

LARNACA. – A futures negyeddöntőjében: Györe–Gabb 6:1, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Lukić–Peddys 6:1, 6:1, Stojanović–Deigman 6:2, 7:5.

SOUSSE. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Dzalamidze–Szlavikovics 6:4, 1:6, 6:0, negyeddöntő: Dzalamidze–Bonić 5:7, 6:2, 7:5.