2024. április 18., csütörtök

Egyenlő esélyt minden fiatalnak!

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet projektuma a fiatalok álláskeresését szeretné megkönnyíteni

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) az Óbecsei Ifjúsági Irodával, a szenttamási Ifjúsági Irodával és az Óbecsei Vállalkozók Általános Egyesületével közösen valósítja meg az Egyenlő esélyt minden fiatalnak! elnevezésű projektumot, amelyben180 álláskereső vesz majd részt.

– A projektum olyan tartalmakat foglal magában, amelyekkel esélyt adunk az óbecsei és szenttamási fiataloknak arra, hogy munkához jussanak a programban részt vevő partnercégeknél. A nemzeti foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a harminc év alatti fiataloknak a legnehezebb munkahelyet találniuk, ebben a két községben például több mint nyolcezer fiatal vár munkára – tudtuk meg Aleksandar Đekićtől, a BUM elnökétől.

A szervezők két-két képzést tartanak majd mindkét községben szerb és magyar nyelven is, ezeken a munkakeresés módja, a kommunikációs képességek fejlesztése és a saját vállalkozás beindítása lesz többek között a téma. A résztvevők tanulmányi látogatást tesznek majd azoknál a helyi vállalkozóknál is, akiknek szükségük van új munkaerőre.

A projektumban való részvételre szóló felhívást a héten teszik közzé a www.mojbecej.rs hírportálon és a BUM honlapján. Az Ifjúsági és Sportminisztérium által támogatott projektum részletei felől a szervezet Fő utca 47. alatti székhelyén lehet érdeklődni.