2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREKI VÍZI SZÓRAKOZÓHELYEK

A bírósági döntésre várnak

Mindaddig, amíg nem fejeződik be a bírósági eljárás és nem születik az ügyben jogerős ítélet, addig senki sem építhet vízi szórakozóhelyet a nagybecskereki Béga-tóra. Ezt Čedomir Janjić polgármester közölte, hangsúlyozva, hogy a helyi önkormányzat semmilyen módon nem avatkozik bele a bírósági eljárásba.

A polgármester a városi tanács ülése után nyilatkozott, amelyen elvetették a polgároknak a városi közigazgatás urbanisztikai osztályának a végzésére benyújtott fellebbezését, azzal a megindokolással, hogy nem illetékes személyek nyújtották be. Ugyancsak elvetették az alapfokú ügyész fellebbezését is ugyanarra a végzésre. A polgármester kihangsúlyozta, hogy az önkormányzat semmilyen módon nem avatkozik bele az ügy további menetébe.

A nagybecskereki városi képviselő-testület áprilisban jóváhagyta a vízi szórakozóhelyek megépítését a Béga-tóra. Nikola Novaković nagybecskereki vendéglős azonban – a polgárok tiltakozása miatt – nem láthatott munkához. Hiába hangoztatta, hogy megvan minden engedélye a munkálatok megkezdéséhez.

A helyi hatalom képviselői a polgárok hónapokig tartó tiltakozása alatt nem foglaltak állást az ügyben. Közben azzal magyarázkodtak, hogy valójában a Vajdaság Vizei (Vode Vojvodine) közvállalat engedélyezte a vízi alkalmatosságok megépítését. Ezt Újvidékről többször is cáfolták.