2024. április 20., szombat
SZABADKA

Jég nélkül is jó eredmények

Habár Szabadkán még nincs jég, a Spartacus jégkorongozói már javában versenyeznek a különféle tornákon. A felnőttek Szkopjében, az U8-as és U10-es csapat pedig Magyarországon vendégszerepelt. A felnőttek a szkopjei jégfesztiválon az elődöntőben 7:3 arányú győzelmet arattak a Red Star felett, míg a Metalurg 16:1-re verte az Iraklisz csapatát. A döntőben a Metalurg nagy csatában 5:4 arányban bizonyult jobbnak a Spartacusnál. A 10 éven aluli együttes a dunaújvárosi C kategóriás tornán vett részt, ahol négy vereséget szenvedtek (a Vasas 1., a DAB Docler C1, a DAB Docler C2 és a Vasas 2. ellen). A 8 éven aluli csapat a kiskőrösi B kategóriás tornán két győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget jegyzett. Ez a korosztály fejlődik a legdinamikusabban, hiszen tornáról tornára egyre jobb eredményeket érnek el. Uroš Brestovac játékosai a Veszprémet 6:0-ra, a Kiskőröst 7:1-re verték, a DAB Docler csapatával 2:2-es döntetlent értek el, a Vasastól pedig 4:1-es vereséget szenvedtek.

Az I. női kosárlabdaliga 6. fordulójában megszerezte első győzelmét a szabadkai Spartacus csapata. Nagy csatában, az újonnan igazolt korábbi Spartacus-játékosok, Rada Vidović és Veselovski Mónika vezetésével a hazaiak 63:60-ra verték a Šabac csapatát, és ezzel elmozdultak az utolsó helyről. A tabellát a Vojvodina és a Radivoj Korać vezeti, a Spartacus a 11. helyen áll.

Negyedik hazai mérkőzésükön harmadik győzelmüket aratták a Spartacus kosárlabdázói, miután 90:80 arányban legyőzték a čačaki Borac együttesét. A Konstantin, az FMP és a Vojvodina továbbra is százszázalékos, a Spartacus ezzel a győzelemmel feljött az 5. helyre.

A férfi röplabda I. ligában a Spartacus 3:1-es vereséget szenvedett az ópázovai Jedinstvo otthonában. A mezőnyt a Niš és a Jedinstvo vezeti, a Spartacus 3:3-as mérleggel a 6. helyen áll.

Szoros, 11:9-es győzelmet arattak a Komáromi Cápák (Komárno Sharks) a Spartacus fölött a BoxingOne liga mérkőzésén a sétaerdei sportcsarnokban. A kék-fehérek soraiból az ifjúsági korosztályban kötelek közé lépő Nikola Bukilica és Szabó Flórián, valamint a felnőttek között versenyző Alen Babić arattak győzelmet, Nenad Dimitrijević és Csonka Márió, valamint Vanja Bačić és Holzinger Alex párharca döntetlennel ért véget, Slobodan Mitrović, Lazar Stanojević, Denis Memetović és Miljan Stevović pedig kikaptak ellenfeleiktől, Sinkó Krisztiántól, Király Viktortól, Harcsa Zoltántól és Harcsa Norberttől.

A nagykikindai Banat Úszóklub szervezésében a Jezero uszodában tartották meg a Kikinda-kupa elnevezésű viadalt, amelyen 27 bosznia-hercegovinai, horvát, bolgár, román és hazai klub 503 úszója vett részt. A Vajdasági Úszószövetség válogatottjába való bekerülés szempontjából fontos versenyen a szabadkai Spartacus hét úszója öt érmet nyert. A dobogó legfelső fokára Dér Teodóra állhatott fel, aki 200 vegyesen csapott elsőként a célba, de 50 gyorson egy ezüstöt is szerzett. A másik ezüstöt Nikola Koltin (50 mell) nyerte, Veljko Tutić pedig két bronzzal (50 mell, 100 vegyes) térhetett haza.

A II. futsalliga vajdasági csoportjának alsóházi rangadóján a szabadkai Champions csapata 3:0-s vereséget szenvedett Nagykikindán a város nevét viselő csapattól. A mezőnyt az egyaránt 18-18 pontos mitrovicai Deus Futsal és a verbászi Leteći Holandjanin vezetik, a Champions 3 ponttal sereghajtó, de ugyanennyit gyűjtött a 8. Tvrđava és a 9. Szenttamás is.