2024. március 29., péntek

A pecesori óvodának és iskolának gyűjt a budapesti Mikulás

A Vajdasági Baráti Egyesület az idén ismét jótékonysági esttel támogat egy rászoruló intézményt

Harmadik alkalommal szervez a Budapesten működő Vajdasági Baráti Egyesület jótékonysági Mikulás-estet a magyar fővárosban. A vajdasági származású művészek – Rúzsa Magdi, Varga Izabella, Dér Heni, Csizmadia Anna (Krajcsó Bence kíséretével), Fehér Nóra, Szőke Zoltán, Korhecz Imola (Juhász Csaba kíséretével) és a Török Testvérek – ingyen lépnek fel, ők így járulnak hozzá az óbecsei községhez tartozó Pecesor óvodájának és iskolájának a támogatásához.

A program 17 órakor Lennert Géza fotó- és Tóth Tímea festménykiállításával kezdődik, majd az est a Mikulás érkezésével folytatódik, amikor a gyerekek ajándékcsomagot kapnak. Az ezt követő műsorban a neves művészek mellett a pecesori gyerekek is színpadra lépnek.

A részvételi szándékot a vajdasagibarat@gmail.com e-mail címen kell jelezni november 30-ig, és a levélben az is szerepeljen, érkezik-e a műsorra 12 év alatti gyermek. A támogató jegy ára kétezer forint, kiemelt támogatói jegyet pedig ötezer forintért lehet vásárolni. A belépőjegyeken kívül a tombola bevételét is a pecesori intézménynek ajánlják fel. A tombolán vajdasági festők és fotósok műveit lehet megnyerni.

Ahogy a korábbi években, úgy az idén is hazai ízekkel várják vendégeiket a szervezők, a Fonó Budai Zeneházban ugyanis ismét meg lehet majd vásárolni a Hernyák Birtok, a Sonkamester, a YU Grill és a Mlinar cégek kiváló termékeit.