2024. április 25., csütörtök

Tolerancianapot rendeztek a zentai Emlékiskolában

Játékkal, rajzolással és kacagással telt el a zentai Emlékiskolában szombaton megrendezett Tolerancianap az ide járó gyerekeknek, szüleiknek, tanítóiknak és tanáraiknak. A rendezvénysorozat keretében a délelőtti órákban az alsósok számára ikernapot szerveztek, amelynek keretében a kisdiákok saját körükben választhattak párt maguknak, akivel ikerként viselkedtek.

A gyerkőcök igencsak fantáziadúsan reagáltak a felhívásra, így többen is voltak, akik nem elégedtek meg azzal, hogy hasonló felszerelésben jelentek meg, hanem „ikertársukkal” egy pulóverbe bújva vonultak fel az iskola előcsarnokában megrendezett szemlén, emellett nemcsak kettes, hanem hármas, sőt négyes és ötös ikrek is „születtek”. Az akcióhoz a szülők is csatlakoztak, így közülük is beöltöztek néhányan a program kedvéért. A délutáni órákban a felsősök képzőművészeti és zenei programot szerveztek, amely során az ötödikes, hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanulók a képzőművészetet oktató Bencsik Andrea tanárnő vezetésével egy nagyméretű rajzot készítettek, amit úgyszintén az előcsarnokban állítottak ki. Ezenkívül az iskola kórusa Rahimić Zlatko zenetanár vezetésével előadta a Ne rugaj se / Ne csúfolódj című nem hivatalos toleranciahimnuszt is.

Az Emlékiskola két éve részt vesz az Erőszakmentes iskola projektumban, amely során több hasonló akcióval is előrukkoltak már – mondta Mikus Anita, a iskola pedagógiai vezetője. Hozzáfűzte, hogy mindannyian olyan környezetben élünk, amelyben egymás elfogadása alapfeltétele annak, hogy egymás mellett tudjunk élni, s ezt a gyerekekben is igyekeznek tudatosítani. Mikus Anita elmondta azt is, hogy fontosnak tartják, hogy a diákok szüleit is bevonják ezekbe a programokba.