2024. április 16., kedd

Új sporteszközöket kapott Zombor

Zombor a vajdasági iskolasport egyik fontos állomása. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság döntése alapján negyedszázados kiesést követően itt rendezték meg a sorrendben 7. Diákolimpiát. Természetesen akad még bőven tennivaló ezen a téren, torna- és edzőtermekre lenne szükség, miként tornaszerekre is.

Az igény fölismerését követően a titkárság a gimnasztikai gyakorlatokhoz szükséges eszközöket adományozott Zombor Városának, illetve a tornaszerek leendő használóinak. A sporteszközöket Marinika Tepić tartományi sporttitkár tegnap adta át a Soko sportcsarnokban, ahol a helyi tornászklub fiatal tehetségei látványos gyakorlatokat mutattak be, immár az új sportszereken.

– Az iskolasport célja a testnevelés, az egészséges testmozgás szorgalmazása, nem pedig a sporttehetségek kinevelése. Minden gyereknek meg kell találnia a sportolás neki megfelelő ágazatát, adottságához mért területen. Sajnos a titkárságunk azt tapasztalja, hogy a torna- és edzőtermek inkább a klubok igényeit szolgálják ki, a tanuló ifjúság szükségletei hátrébb szorultak. Ezen feltétlenül változtatni kell, különösen a gimnasztika terén, hiszen az ad alapot a többi sportfoglalkozáshoz. Amikor Zombor megpályázta a 7. Diákolimpia szervezését, nem rendelkezett gimnasztikai felszereléssel, ezért a titkárságunk máshonnét kölcsönözte azokat, de ígéretet tettünk, hogy lehetőségeink szerint juttatunk a városnak sportszereket, és voltaképpen ezeket adtuk ma át – nyilatkozta Marinika Tepić.

A kétmillió dinár értékű fölszerelésből jutott a Sportközpontnak, de a monostorszegi, és az egyik városi általános iskolának is.

Saša Todorović polgármester köszönő beszédében hangsúlyozta, hogy az önkormányzat garanciát vállal az ajándékba kapott eszközökért, illetve azért, hogy minél több gyerek igénybe vehesse azokat.

Az átadást követően tanácskozásra került sor a megyeháza dísztermében az iskolasport állapotáról és kilátásairól a helyi önkormányzatok szintjén. A tanácskozáson a titkár asszony mellett részt vettek munkatársai is.