2024. április 24., szerda

Végre van meleg víz az iskolában

Felújították az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola vizesblokkját

Nem terjeng elviselhetetlen bűz az iskola folyosóin, és végre van meleg víz a mosdókban – 2014-ben ennek is lehet hírértéke akkor, ha a probléma megoldására éveken át nem jutott pénz. Az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola helyzete azután vált végképp tarthatatlanná, hogy a szanitáris felügyelőség tavaly elrendelte az iskola szennyvízhálózatának és vizesblokkjának a felújítását.

Suzana Đukić iskolaigazgató elmondása szerint a szeptember elején megkezdett munkálatokat az Imperial Buildings kivitelező csak november elsejére fejezte be, mert menet közben további problémák (például csőrepedések) is felmerültek, amelyeket orvosolni kellett. Vuk Radojević polgármester elmondása szerint ehhez hasonló gondokkal küzdött éveken át a Sever Đurkić Általános Iskola is, ahol ugyancsak mostanában fejezi be a vizesblokk felújítását a kivitelező. Ezek a munkálatok a Zdravko iskolában négymillió, a Sever iskolában kétmillió dinárba kerülnek, és az óbecsei önkormányzat banki hitelből fedezi a költségeket.

Suzana Đukić azt is elmondta: a nyári osztályterem és a garázs megépítését, az udvar körüli védőháló kihelyezését, valamint az iskola konyhájának és ebédlőjének a szigetelését adományozók segítségével fogja megvalósítani az iskola.