2024. április 23., kedd

Novak átgázolt Čilićen

Novak Đoković és a horvát Marin Čilić meccsének első 12 pontja után sehogyan sem lehetett megjósolni a később született végeredményt. Čilić 1:0-ra vezetett, a második játékban pedig, amikor Novak rossz érzékkel a hálóba vágta a leütést, 40:40 volt az eredmény.

Federer továbbra is csúcsformában van (Fotó: Beta/AP)

Federer továbbra is csúcsformában van (Fotó: Beta/AP)

A nagy hiba nem hozta zavarba a világelsőt, ettől a pillanattól kezdve olyan megdöbbentő fölényben volt, hogy még a horvát média is azt írja, hogy a világelső átgázolt a US Open bajnokán. Đoković zsinórban hatszor nyerte el a horvát adogatását, aki a kezdő játék után még csak egyet nyert, azt is Novak adogatásán, 2:0 után a második játszmában. Novak már 11. alkalommal győzte le Čilićet, zsinórban 11. mérkőzését nyerte az évzáró tornán, csarnokban pedig már 28 találkozón veretlen. Novak fölényét a horváttal szemben igazolja, hogy az idén kemény borításon, salakon, füvön és most csarnokban is le tudta győzni. A mérkőzés csak 56 percig tartott, ami a legrövidebb csata 2009 óta, amióta a tornának London a színhelye. Az előző csúcsot hat órával korábban Wawrinka és Berdych állították fel 58 perces meccsel.

Đoković ma 21 órától Wawrinkával játszik, s a győztes csaknem biztos elődöntős, a 15 órás időpontban pedig Čilić és Berdych mérkőznek.

Roger Federer és Kej Nisikori tegnap rangadót vívott. Az igazi nagy csata azonban elmaradt, a japán nem tudta megkérdőjelezni a svájci veterán fölényét, aki háromszor nyerte el ellenfele adogatását, és fél lábbal már az elődöntőben van. A B csoportban már csak Andy Murray tudná bonyolítani az állást, ha az este legyőzte Milos Raonićot – akivel az első győzelem reményében léptek pályára –, holnap pedig felülmúlja Federert is.

A párosok első fordulóját hétfőn este a Bryan fivérek zárták a lengyel Kubot és a svéd Lindstedt ellen. Meglepetés történt, hisz a világelső amerikaiak két játszmában veszítettek, és ma 13 órakor a holland Rojer és a román Tecau ellen próbálnak javítani, 19 órakor pedig az osztrák Peya és a brazil Soares lépnek pályára Kubot és Lindstedt ellen. Tegnap a Benneteau/Roger-VasselinNestor/Zimonjić mérkőzésen a franciák szerezték meg a győzelmet, és maradtak versenyben, míg a kanadai/szerb párosnak már csak a búcsúmeccs maradt hátra. Az este e csoportból a Granollers/M. LópezDodig/Melo meccs volt műsoron.

Ivana Jorović három játszmában nyert tegnap a mumbai torna rajtján az indiai Prerna Bhambri ellen, és ma újabb indiai, a 21 éves és a ranglistán 315. Ankita Raina következik.

Viktor Troicki a naprakész ranglistán már visszajutott a 100 legjobb közé. Troicki két játszmában, könnyen győzte e a román Victor Ungurt, a 2. fordulóban szintén román, a 24 éves Marius Copil lesz az ellenfele, s ha nyer, már nem vitás, hogy hétfőn hivatalosan is a 100-ban lesz.

Győzelemmel kezdett Casablancában a két hete Kolumbiában tornát nyert 18 éves magyar Barzó Lilla, aki a portugál Mafalda Fernandezt múlta felül.