2024. április 19., péntek

Tragikomikus korrajz

Szombaton este bemutatták a topolyai Mara Amatőr Színház új előadását

Újabb emlékezetes premierrel ajándékozta meg a topolyai közönséget a Mara Amatőr Színház társulata. Mint eddig minden bemutatóra, szombaton este is megtelt a Művelődési Ház moziterme. Az idei előadás Tasnádi István Finito – Magyar zombi című drámája tragikomikus korrajz rímekbe szedett poénokkal. A rendező Körmöci Petronella nagyszerűen osztotta rá a szerepeket a társulat tagjaira és hatásosan oldotta meg a darab sokszor már abszurditásba forduló momentumait. Szerepeikben valósággal fürdőztek a színészek, mégis mindvégig ott érezhette a néző azt a bizonyos feléje fordított tükröt, amelyben felismerte a mai társadalom átveréseit, fintorát, vagy akár áldozatként önmagát.

A darab szereplői: Sörfőző Károly, Petrás Gizella, Bata Rozália, Szabó Erika, Ejzler Evila, Benedek Miklós, Bencsik Richárd, Bogárdi Zsolt, Vörös Eemese és Bencsik Bertalan. Valamennyien sikeresen birkóztak meg a szereppel, főleg Tasnádi remekbe szabott szófordulataival. Ne felejtsük el, hogy a topolyai amatőr színészek ezúttal is – mint eddig minden alkalommal –, súgó nélkül vitték színre az előadást. A díszletkivitelezésért Petrás Zoltánt illeti dicséret, a technikai munkatárs pedig Szőke Tamás volt.

Akik nem tudták őket megnézni a bemutató alkalmával, azoknak szombaton, november 15-én este nyílik erre újabb alkalmuk 19 óra 30 perctől a Művelődési Ház mozitermében.