2024. március 28., csütörtök

Kampány a háztartások biztosításáért

Együttműködési szerződést ír alá a napokban az óbecsei Vodokanal Közvállalat és a Generali osiguranje Srbija, ennek értelmében a közvállalat ügyfelei a vízdíj befizetésével egyidejűleg háztartásuk biztosítását is törleszthetik. A kapcsolt szolgáltatásról szóló megállapodást Vuk Radojević polgármester kezdeményezte.

– A nagy károkat okozó idei elemi csapások ösztönöztek bennünket arra, hogy a polgároknak ily módon tegyük egyszerűbbé a háztartásaik biztosítását, akik a Vodokanal számláival együtt a biztosítási díjat is befizethetnék. A nagyobb városokban ez a módszer bevált. Azért döntöttünk a Vodokanal mellett, mert ez a közvállalat rendelkezik a legtöbb ügyféllel, így rajtuk keresztül lehet eljutni a legtöbb háztartáshoz – mondta el Radojević.

Nem hivatalos információk szerint megközelítőleg havi kétszáz dinár fejében a háztartások különféle kockázatokra (árvíz, tűz stb.) köthetnek biztosítást, amivel legfeljebb 20 ezer eurós biztosítási díjhoz jutnak. A biztosítótársaság és az önkormányzat közös kampánnyal szeretné felhívni a lakosság figyelmét a biztosítás fontosságára, és a promóció ideje alatt minden községbeli háztartás ingyenes biztosítást kap.