2024. április 19., péntek

Okosok

Szombaton 19.30-tól a zentai Művelődési Házban a Trainingspot Társulat vendégszerepel az Okosok című komédiával, molière-i hangulatban. Játsszák: Balogh Péter, Manyasz Erika, Boros Ádám, Németh Eszter, Benya Kata, Király Kriszta, Jobbágy Kata, Boda Tibor, Árvai Péter, Barcsai Bálint, Takács Ádám. Rendező: Szegezdi Róbert.

Milyen hatással van a család életére egy elévült világnézethez való makacs ragaszkodás? Van-e létjogosultsága a tudásnak, ha csak egyetemi szinten alkalmazható? Lehet-e boldog jövője a könyvek világában nevelkedett lánynak, aki elméleti síkon ismeri csak a szerelem fogalmát? Jobb parti-e az imádott fiatal művész, mint a testvérpár mindkét tagjával viszonyt folytató koronaőr? Ez a kérdéskör kergeti őrületbe és nyomja a családi guillotine alá Kajzert, az apát. Üzletemberként pedig az érkező Vaszilij lehet a kivégzője.

Érvényesek-e a XXI. században a társadalomkritika nagy klasszikusának mulatságos tényfeltárásai? Eldöntheti a Trainingspot Társulat előadásán, Molière A tudós nők című színdarabjának mai formába adaptált változata, az Okosok című vígjáték megtekintése után.