2024. április 20., szombat

A vajdasági magyar költészet éltetése

Szombaton Udvarnokon vetélkedik a 4. Szűcs Imre Gyermekversmondó Verseny mintegy 70 résztvevője

A Jó Pajtás szerkesztősége a Magyar Szó Kft.-vel, valamint a bégaszentgyörgyi, és kishegyesi önkormányzat támogatásával negyedik alkalommal rendezi meg Udvarnokon a Szűcs Imre Gyermekversmondó Versenyt. A vetélkedő szombaton 10 órakor kezdődik az udvarnoki Művelődési Házban, ahol minden érdeklődőt szívesen látnak. A rendezvény már csak azért is párját ritkító, mert a vajdasági magyar költészetet élteti a szórványban, mint ahogyan azt a kishegyesi Pál Károly ötletgazda egykoron megálmodta.

A vajdasági vers sajátos ünnepére csaknem hetven fellépőt várunk a tartomány számos vidékéről. A benevezések alapján lesznek szabadkai, nagykikindai, kishegyesi, szentmihályi, magyarcsernyei, zentagunarasi, topolyai, temerini, óbecsei, péterrévei, palicsi, tóbai, muzslyai, magyarittabéi, tordai versenyzőink. Teljesítményüket háromtagú zsűri: Kovács Jolánka muzslyai könyvtáros, Krekity Olga kishegyesi újságíró és Bordás Győző, a felkészülés során használt Ezüsttulipán kötet újvidéki szerkesztője összetételben fogja elbírálni. A versenyzőket néhány észak-bácskai településen autóbusz veszi fel. Az útvonal a következő: Szabadka 7.15 (Népkör), Zentagunaras 7.45 (buszállomás), Topolya 8.00 (buszállomás), Kishegyes 8.15 (buszállomás), Óbecse 8.45 (buszállomás).

A résztvevők oklevelet kapnak, a győzteseket és felkészítő tanáraikat könyvjutalom várja. A rendezvény további támogatói az újvidéki Atlantis Kiadó és Forum Könyvkiadó, a zentai IrisDekor, valamint a szabadkai Életjel.