2024. április 20., szombat

Kinevezték a Vodokanal igazgatóját

Még október 15-én letelt az igazgató megbízatásának hat hónapja, de csak a tegnapi ülésén döntött a községi képviselő-testület az óbecsei Vodokanal igazgatójának kilétéről. Zoran Grbić, aki az ifjúsági és sportközpont irányítását hagyta ott azért, hogy a Vodokanal megbízott igazgatója legyen, most már kinevezett igazgatóként áll annak a közvállalatnak az élén, amelynek igazgatói székében a 2012-es választások óta három vezető váltotta egymást.

Slobodan Zlokolica, a Demokrata Párt frakcióvezetője azt kifogásolta, hogy bár a közvállalatokról szóló törvény célja a departizáció és a professzionalizáció lett volna, ezek a szempontok ennél az igazgatóválasztásnál sem érvényesültek.

– Fél évvel ezelőtt nyíltan a tudtunkra adták, hogy a Vodokanal igazgatói posztja a koalíciós megállapodás értelmében a Liberális Demokrata Párttól a Szerb Haladó Párthoz kerül. A közvállalatok igazgatóit kinevező bizottság munkája is megkérdőjelezhető, hiszen egyrészt olyan triviális kérdéseket tettek fel a jelölteknek, amilyeneket egy szépségversenyen szokás, másrészt olyanokra vártak választ, amelyek megválaszolásában a fél évig megbízott igazgatóként dolgozó jelölt behozhatatlan előnnyel rendelkezett versenytársaival szemben. Ez az igazgatóválasztás nem a törvény szellemében, hanem pártérdek alapján történt – jelentette ki Zlokolica.

Đorđe Popov, a közvállalatok igazgatóit kinevező bizottság elnöke annyit elismert: bár a törvény szellemében jártak el, a munkájukra vonatkozó szabályzatot módosítani kell.