2024. március 29., péntek
ZENTA - VÖRÖSKERESZT

Új klubhelyiséget avattak

Kedd délután szerény ünnepség keretében avatták föl a Vöröskereszt ifjúsági szervezetének zentai klubhelyiségét. A Népi Technika udvarában lévő pincehelyiséget a több egyesületet is maga köré tömörítő ernyőszervezet fiatal aktivistái tatarozták. A fiataloknak nem volt könnyű dolguk, mert ahogyan Gyertyás Sándor, a fiatal elsősegélynyújtók vezetője elmesélte, mintegy 25 köbméter építkezési törmeléket kellett kilapátolni a pincéből, s csak ezután láthattak neki a felújítási munkálatoknak. A fiatalok kivétel nélkül rendkívül lelkesen vettek részt a pincehelyiség rendbetételében. Erejüket, szabadidejüket nem sajnálták, előfordult, hogy a hajnali órákig is dolgoztak – ecsetelte Gyertyás.

A Vöröskereszt ifjúsági szervezete számára nagyon sokat jelent, hogy saját klubhelyiséget sikerült kialakítani, mert idáig nem volt olyan terem, ahol az elsősegély-oktatást normális körülmények között tudták volna végezni, illetve ahol fel tudtak volna készülni a versenyekre. Ezenkívül a klubban közelebbi kapcsolatot tudnak majd kialakítani egymással – mesélte a szervezet vezetője.

A Vöröskereszt zentai szervezete köré jelenleg mintegy 30 közép- és általános iskolás fiatal tömörül, és rajtuk kívül még több oktató is van, akik részt vesznek a fiatalok tevékenységében.

A pincehelyiség felújítása mintegy 200 ezer dinárba került, amelynek a felét önkormányzati támogatásból a Népi Technika fedezte, a beruházáshoz 50 ezer dinárral a Vöröskereszt tartományi szervezete is hozzájárult, a nyílászárókat pedig, mintegy 50 ezer dináros értékben, Martonosi Zoltán PVC-asztalos adományozta a fiataloknak – nyilatkozta lapunknak Bíró Magyari Tas, a Népi Technika zentai szervezetének a titkára.