2024. április 19., péntek

Ivanović büszke, az igazgató figyelmeztet

Ana Ivanović, az UNICEF szerbiai nagykövete nagyon büszke azokra az eredményekre, amelyeket az Erőszak nélküli iskola nevet viselő program elért.

Az Erőszak nélküli iskola program egy nagyon fontos lépés a szebb és jobb élet felé. Csak közös erővel harcolhatunk a rossz ellen, s ezért is szolgál nagy örömömre, hogy egyre több iskola csatlakozott ehhez az akcióhoz” – mondta Szerbia első számú teniszezőnője a belgrádi Delfi könyvesboltban, ahol A gyermek jogairól szóló egyezmény megszületése 25. évfordulójának alkalmából tartottak összejövetelt.

A világranglista ötödik helyén álló teniszező hangsúlyozta, hogy nagyon elégedett a belgrádi általános és középiskolások érettségről és magas szintű tudatosságról tanúskodó megnyilatkozásaival, amelyek arról szóltak, hogyan oldanák meg az iskolai erőszak kérdését.

Kellemesen meglepődtem azon, hogy a gyerekekben már kialakult az a tudat, hogy tisztelni kell másokat” – mondta Ivanović.

Michel Saint-Lot, az UNICEF szerbiai igazgatója köszönetet mondott Ana Ivanovićnak az akcióban való részvételért és a segítségért.

Ana az akció igazi úttörője. Még a teniszidény kellős közepén is, mindig szakított időt erre a programra, hogy eljöjjön és támogassa” – mondta Saint-Lot, aki figyelmeztette a közvéleményt, hogy az UNICEF legújabb közvélemény-kutatásai sajnos azt mutatják, hogy Szerbiában a gyerekek nagy százalékban válnak áldozatává az iskolai és a családi erőszaknak.