2024. március 29., péntek

Vigyázat, bankkártyacsalók!

A kártya hátlapján található számok senkivel sem közölhetők

A bankártyákkal való visszaélésnek egy új formája jelent meg, és erre az utóbbi napokban a polgárok figyelmeztették a bankok képviselőit. A kifinomult módszerekkel dolgozó csalók a Visa, Mastercard és az American hitelkártyák állítólagos biztonsági szolgálataként bemutatkozva keresik fel leginkább telefonon a bankkártyák tulajdonosait. A bűnözők már rendelkeznek a tulajdonosok teljes nevével, lakcímével és a hitelkártya adatainak egyes részleteivel – írja a 24 Sata újság. –. Azzal keresik fel és azzal ijesztik be áldozataikat, hogy „valaki illetéktelenül használta a kártyájukat” és szeretnék ellenőrizni a szabálytalanság körülményeit. A gyanútlan felhasználókat megkérdezik, hogy vásároltak-e egy meghatározott terméket egy meghatározott üzletben vagy az interneten keresztül. Ha a kártyatulajdonosok azt válaszolják, hogy nem vásároltak semmit, a csalók biztonsági intézkedésekre hívatkozva elkérik a hitelkártya hátlapján található utolsó három számjegyet. Amint a bűnözők megszerzik a szükséges számokat, leszívják a pénzt a tulajdonos számlájáról.

Hogyan kadályozhatóak meg a visszaélések?
- Senkinek sem árulható el a hitelkátya PIN kódja
- Nem ajánlatos egy helyen tartani a kártyát és a PIN kódot
- Senkinek sem tanácsos kölcsönadni a hitelkártyát
- A bankautomatánál a készpénz felvételekor kézzel el kell takarni a PIN kódot
- Az internetes vásárlást kizárólag a 3D Secure rendszer segítségével végezhető
- A kártya hátlapján található CVV számot senkivel sem tudatható
- Az ügyfél kívánságára a pénzintézet SMS útján értesít minden egyes tranzakcióról, és a gyanús pénzforgalom esetén azonnal fel kell szólítani a bankot, hogy blokkolja a hitelkártyát

Az Erste Bank sajtószolgálata közölte, hogy a banki szolgálat alkalmazottja felhívhatja a kártyatulajdonost, hogy ellenőrizze a szokatlan vagy gyanús tranzakciókat (pl. rövid időn belül pénzfelvétel két egymástól földrajzilag távol eső bankautomatából, vagy nagyobb összegű ineternetes vásárlás stb.), de semmiképpen sem kérik el a kártya adatait, csupán ellenőrzik a tranzakciók szabályosságát. Hangoztatják, hogy az ügyfeleknek semmi esetben sem szabad telefonon keresztül megadniuk a CVV-számot, azaz a kártya hátlapján található három számjegyet, sem a PIN-kódot.
Az Unicredit Bank sajtószolgálata is közleményben fordult a nyilvánossághoz, melyben az áll, hogy a pénzintézet a csalások megakadályozása érdekében minden lehetséges módszert bevetett. A legkorszerűbb védelmi rendszerek mellett megerősített videomegfigyelést végeznek, és a hitelkártyaosztály dolgozói folyamatosan figyelemmel kísérik a tranzakciókat, és igyekeznek részletesen tájékoztatni a kártyatulajdonosokat – üzente az Unicredit Bank sajtószolgálata.