2024. április 26., péntek

Nagyboldogasszony házat ajándékozott

Az augusztusban megtartott Nagyboldogasszony-rendezvény keretében Törökbecsén az idén is volt jótékonysági akció, az akkor összegyűjtött adományokból megvásárolt új családi házat a napokban vehette át Stanaćev Dušanka és Predrag. A férfi és rokkant felesége két gyermekükkel egy városszéli kis házban éltek, ahova nem vezetett aszfaltút, emiatt Dušankának gyakran jelentett gondot a kerekesszékes közlekedés. Új, kedvezőbb elhelyezkedésű házuk megvételéhez a polgármester vizes léggömbökkel történő, immár hagyományossá vált dobolásából bejött pénz mellett az ünnepség fellépői és a vendéglősök is hozzájárultak. A család eddigi otthonát a község javára ajánlotta fel, amely ott egy másik rászoruló családot helyezhet el.

Saša Šućurović polgármester elmondta: az előző években a jótékonysági akciót a Harc a babákért alapítvánnyal közösen szervezték, de az idén úgy döntöttek, hogy a törökbecsei akcióval most helybélieket támogatnak – ezzel a megoldással sikerült két családnak is jobb életkörülményeket biztosítani.

A sikeren felbuzdulva a szervezők tervei szerint jövőre hasonló módon használják majd fel az összegyűjtött pénzt, azzal, hogy az akciót már az év elején meghirdetik és egész éven át tart majd. A szervezők célja az, hogy minden évben legalább egy családnak örömet tudjanak szerezni.