2024. március 28., csütörtök

Hét utcára kerül aszfalt még az idén

A Szőlő utcában hat méter széles utat építenek

Hét utcában zajlanak útépítési munkálatok a város területén. Nagyradanovácon a Temerini és a Zöld, a Filip Višnjić utcában a Gát, az Idriji utcában a Kér helyi közösségekben, Csantavéren a 4. Dózsa és Hajdújáráson a Petar Popović Ago utcában. Blau Péter, a Szabadka Város Építési Igazgatósága Közvállalat igazgatója lapunknak elmondta, a munkálatok összértéke 15 millió dinár, a kivitelező pedig a Komgrad. Az igazgató hozzátette, reményeik szerint, amennyiben az időjárás is kedvez, november közepéig elkészülnek az utcák aszfaltozásával, felújításával.

A napokban kezdődtek meg a Peščara helyi közösségben lévő Szőlő utca előkészítési munkálatai is. A nemzetközi forgalom szempontjából is jelentősnek számító útra, hiszen az összeköti a Halasi utat a Zombori úttal, 1595 méter hosszan kerül aszfalt.

A Gazdasági Minisztérium, Szabadka Város és a Vojput Rt. képviselői szerződést írtak alá a Szőlő utca aszfaltozási munkálatairól. A szerződő felek megállapodtak abban, hogy a munkálatok értéke áfa nélkül 42.232.514,07 dinár, illetve áfával együtt 50.679.016,88 dinár.

A Gazdasági Minisztérium megrendelőként kötelezettséget vállalt arra, hogy az elvégzett munkálatokért áfával együtt 25.086.113,36 dinárt, Szabadka Városa pedig használóként áfával együtt 25.592.903,53 dinárt fizet ki.

A Gazdasági Minisztérium a szerződéses összeget az Építsünk együtt elnevezésű program keretében biztosítja, amely a helyi és regionális infrastruktúra fejlesztését támogató eszközök elosztásáról és felhasználásáról szóló rendelet alapján valósul meg.

A nyílt közbeszerzési eljárás során a Gazdasági Minisztérium a szabadkai Vojput Rt.-t választotta ki legkedvezőbb ajánlattevőként a Szőlő utcai útburkolat kiépítésére.

Szabadka Városa a munkálatok elvégzéséhez szükséges eszközöket (áfával együtt 25.592.903,53 dinárt) a város 2014. évi költségvetésének módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelettel biztosította.

A munkálatok, valamint a szerződés teljesítéséhez szükséges javak és szolgáltatások értéke mellett a leszerződött ár tartalmazza az építőhely kialakításának költségeit, a biztosítás díját, valamint a kivitelező összes többi kapcsolódó költségét.

Noha a munkálatokra 79 naptári napos határidőt szabtak, a várakozások szerint a Vojput minél előbb igyekszik majd hozzálátni a Szőlő utcai, összesen 1595 méter hosszú és hat méter széles útburkolat kiépítéséhez, és amennyiben az időjárás megengedi, a munkálatokkal még a közelgő tél előtt végeznek.