2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS

Bilić szerint igazságtalanság történt

Luka Modrićnak, a horvát labdarúgó-válogatott játékosának a neve nincs azon a 23-as listán, amelyen szereplő labdarúgók közüla győztes megkapja a 2014-es Aranylabdát. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által közzétett listán nem található egyetlen horvát játékos sem, s Slaven Bilić, a horvátok szövetségi kapitánya nem rejtette véleményét véka alá: szerinte igazságtalanság történt, Mondrićnak ott lenne a helye a jelöltek között.

A Real Madrid játékosaként megszerzett Bajnokok Ligája győzelem mellett Modrićot a 2013/2014-es idényben a spanyol bajnokság legjobb irányítójának választották meg, de ez nem hatotta meg a FIFA-t. Slaven Bilić nem érti a döntést, s a Sportkse novostinak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a horvát játékos nevének szerepelnie kellene a szűkített listán.

Sajnálom, hogy a marketing elvette tőle azt a lehetőséget, hogy ott legyen azon a listán, amelyen megérdemelné, hogy szerepeljen. Az mindenki előtt világos, hogy nem fogja megkapni az Aranylabdát olyan labdarúgók versengésében, ahol egy Messi, egy Ronaldo, egy Ibrahimović, egy Ribery vagy egy Robben szerepel, de Modrićnak ott lenne a helye a 23 játékos között. Még akkor is, ha a világbajnokságon nem a legjobb formában játszott, mások sem remekeltek, sőt olyanok is vannak, akik pályára sem léptek a vb-n. Modrić BL-t nyert és az ő posztján az egyik legjobb” – mondta Bilić, aki gratulált Modrićnak a spanyol bajnokságban a legjobb irányítónak járó díjért, s hozzátette, ez az elismerés a bizonyítéka Modrić értékének.

Egy ilyen erős ligában ilyen díjat kapni hihetetlenül nagy dolog. És még nagyobbá teszi az, hogy, mivel Horvátországból érkezett, nincs mögötte semmiféle marketing gépezet, hanem ő ezt csakis a játékával, a pályán mutatott teljesítményével érdemelte ki. Modrić alázatos és szerény, de egyben olyan egyén is, akinek van autoritása is” – tette hozzá Bilić.

A férfi Aranylabda jelöltjei: Gareth Bale (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Diego Costa (Atlético Madrid/Chelsea), Thibaut Courtois (Atlético Madrid/Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Ángel Di María (Real Madrid/Manchester United), Mario Götze (Bayern München), Eden Hazard (Chelsea), Zlatan Ibrahimović (PSG), Andrés Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Bayern München/Real Madrid), Philipp Lahm (Bayern München), Javier Mascherano (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Thomas Müller (Bayern München), Manuel Neuer (Bayern München), Neymar (Barcelona), Paul Pogba (Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Arjen Robben (Bayern München), James Rodríguez (Monaco/Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Yaya Touré (Manchester City).