2024. április 20., szombat
VIZES SPORTOK

Csak egy talány

Még négy hely kiadó a vízilabda-Euroliga csoportküzdelmeinek 12-es mezőnyében, amelyekről a második selejtezőszakasz nyolc továbbjutója négy páros meccsen dönt. A sorsolás szerint három esetben kimondott esélyest említhetünk, hisz a kragujevaci Radnički, a Primorje és a Pro Recco lényegesen erősebb gárdát vonultathat fel, mint a Nagyvárad, a C. zvezda és a Mladost, az egyetlen talányt pedig a két magyar csapat, az OSC és a Szolnok párbaja jelenti. Az első meccseket ma tartják meg, a visszavágókra pedig november 12-én kerül sor.

A selejtező első meccseinek párjai: OSC–Szolnok, Pro Recco–Mladost, C. zvezda–Primorje és Radnički–Oradea.

Holnaptól következnek az Európa-kupa második szakaszának tornái. Az újvidéki Vojvodina gárdája Savonában lesz érdekelt, s mivel az 1. fordulóban szabad, pénteken előbb a grúz Ligamusszal, majd a vendéglátó Savonával mérkőzik, szombaton az asztrahani Dinamo, vasárnap a német Hannover következik. A csoportból az első kettő jut a negyeddöntőbe, ami komoly nehézségek elé állítja az újvidékiek fiatal gárdáját.

ÚSZÁS

Négy új magyar arany

Tokióban tegnap új magyar sikerekkel folytatódott az úszók rövid pályás világkupája. Nyolc érem a termés, amiből négy az arany, három az ezüst és egy a bronz. Mi sem természetesebb, ismét Hosszú Katinka remekelt, aki hét döntőt úszott, ötször állt dobogóra, s háromszor, 200 gyorson, 200 vegyesen és 200 háton győzni tudott. Gyurta Dániel 200 mellen első, 50 mellen második lett, míg öccse, Gergely 400 vegyesen bronzérmet szerzett. Gyöngén szerepelt a két szerbiai, hisz Velimir Stjepanović 400 gyorson 12., 100 gyorson 21., Ivan Lenđer pedig 50 pillangón 32. lett.