2024. április 23., kedd

Feloszlatták a 24 magánosítási esetet vizsgáló munkacsoportot

A belügyminisztérium kedden feloszlatta azt a munkacsoportot, amely az Európai Unió által vitatott 24 magánosítási esetet vizsgálta, értesült a Danas napilap. Milorad Veljović, a rendőrség igazgatója a hírrel kapcsolatban kifejtette, hogy takarékossági okokból és csak ezt a munkacsoportot oszlatta fel a minisztérium, azok tagjai ugyanis a saját osztályukon továbbra is folytatják a privatizációs ügyek vizsgálatát.

– A munkacsoportban több mint száz ember vett részt. Számukra nemcsak a napidíjat, hanem sokuk esetében Belgrádban lakhatást is fizetnie kellett a minisztériumnak, ezért takarékossági okokból visszarendeltük őket saját osztályaikhoz. A megkezdett munkát be fogják fejezni, csak nem Belgrádban, hanem a területükhöz illetékes osztályaikon – magyarázta Veljović.
A munkacsoport tavaly alakult azzal a céllal, hogy felderítse azt a 24 vitatott privatizációs esetet, amelyekre rámutatott az Európai Unió, de az ellenőrök ezeken felül további 16 üggyel is foglalkoztak. A munkacsoport mintegy 900 millió euró elsikkasztásáról gyűjtött össze bizonyítékokat, és továbbította őket az ügyészségnek.