2024. március 29., péntek

Szavazzunk!

Szavazzunk vasárnap! Ha esik, ha fúj, de akkor is, ha hét ágra süt a nap, öltsük fel az ünneplő ruhánkat, tegyük zsebre a fényképes személyazonosító okmányunkat, sétáljunk el a kijelölt szavazóhelyre, ne bosszankodjunk még akkor sem, ha egy kicsit távol van, és voksoljunk. Közben gondoljunk arra, hogy a határon túli magyarok közül csak nekünk adatik meg ez a lehetőség. Legyünk erre büszkék. Éljünk az eséllyel, hogy közvetlen úton másodszor választhatjuk meg a 35 képviselős Magyar Nemzeti Tanácsunkat, amely csak a miénk, a vajdasági magyar közösség kulturális autonómiájának a testülete.

Szavazzunk, hogy ne mások mondják meg helyettünk, hogy mit kell tennünk, hogy nekünk mi a jó és mi nem.

Szavazzunk, hogy a kultúrában, az oktatásban, a tájékoztatásban, valamint a hivatalos nyelv- és íráshasználat területén a mi kis parlamentünknek, a Magyar Nemzeti Tanácsnak a szava legyen a döntő és mérvadó.

Szavazzunk, hogy tovább tudjunk lépni! Azért, hogy a beindított és jól működő programjaink az említett négy területen még inkább bővíthetők és magasabb szintre emelhetők legyenek. Közös érdekünk a nemzeti kultúránk fejlesztése, a hiteles és közösségileg elkötelezett tájékoztatás színvonalának növelése, az oktatás szakmailag kompetens továbbvitele, a támogatási rendszer folyamatossága és az eltökélt hivatalos nyelv- és íráshasználat mindennapos következetes alkalmazása.

Szavazzunk, hogy a Magyar Nemzeti Tanács által eddig kiépített területeket fel tudjuk tölteni kellő tartalmakkal és be tudjuk lakni, mi itt valamennyien komfortosan, magabiztosan, emelt fővel, tudatosan és elhivatottan.

Szavazzunk, mert megadatott a választási lehetőség. Éljünk vele. Járuljunk az urnák elé, és válasszuk ki számunkra a legjobbat. Karikázzuk be azt a listát, amelyik programja elvárásainknak megfelel, legtöbbet tud adni, nyújtani és tenni értünk. Szavazzunk vasárnap!