2024. április 19., péntek

Polgármesterek találkozója

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere csütörtökön Saša Todorović zombori polgármester meghívására Zomborba látogatott. A két városvezető találkozóját követő sajtótájékoztatón elhangzott, megbeszélésük lényegét a jövőbeni együttműködés képezte.

Todorović történelminek minősítette a találkozót, minthogy eddig e két regionális központnak számító város között nem voltak kihasználva az együttműködésben rejlő lehetőségek. Kiemelte, megbeszélésük tárgyát képezte a jövőbeni közös szereplés az Európai Unió pályázatain, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, beleértve a Szabadkát és Zombort, illetve Zombort és Gombost összekötő vasutat, emellett szó volt a határátkelőhelyekről, a turizmusról és egyéb témákról.

Maglai kijelentette, a két város együttműködése az egész régió fejlődését kedvezően befolyásolná. Hangsúlyozta a közvállalatok és közintézmények közötti tapasztalatcsere fontosságát, és nem utolsósorban a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket, amelyeknek a kihasználhatóságát növelné a két önkormányzat összefogása.

A polgármesterek munkacsoportok létrehozatalában állapodtak meg, amelyek a jövőben a két város együttműködését segítik elő.