2024. április 25., csütörtök

Nem a hazai törvénykezés a hibás

Technikai probléma okozta a PayPal próbaműködésének félbeszakadását – áll a Szerbiai Nemzeti Bank (SZNB) nyilatkozatában.

Mint a közleményből kiderült, a PayPal internetes cég levélben értesítette a nemzeti bankot arról, hogy nem a hazai törvénykezés és a vállalat üzleti módszereinek összeférhetetlensége miatt függesztette fel három nap után a szerbiai felhasználóknak a pénzutalványok fogadását és küldését a vállalat, hanem technikai okokból kellett szünetelnie a szolgáltatásnak.

Az internetes cég levelében arról értesíti a nemzeti bankot, hogy a keletkezett technikai probléma elhárításáig nem állítja vissza az utalványok küldését és fogadását lehetővé tevő opciót a szerbiai felhasználók számára.

Az NBSZ megdöbbenésének adott hangot, hogy egy ilyen globális, az online pénztranszfer folyamatát megkönnyítő vállalat a hazai jogi keret egyes kitételeire hivatkozva függeszti fel szerbiai tevékenységét, holott a próbaműködés előtt megtartott tanácskozásokon (amelyeken a nemzeti bank és a pénzügyminisztérium illetékesei is részt vettek) a PayPal képviselői mindent rendben találtak.