2024. április 19., péntek
ASZTALITENISZ - U21-ES BALKÁN-BAJNOKSÁG

Truzsinszki egyéniben és párosban is Balkán-bajnok!

A fiú és lány csapatverseny során begyűjtött aranyérmek mellé a szerbiai asztaliteniszezők további nyolc érmet szereztek a vasárnap Tiranában véget ért 40. Balkán-bajnokságon, amelyet a 21 éven aluli versenyzőknek rendeztek.

Az éremszerzésben a bajsai Truzsinszki Viktória járt az élen: a Novi Sad játékosa megnyerte az egyéni versenyt, párosban – klubtársával, Fenyvesi Anna Zsófiával – szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg vegyes párosban a nagybecskereki Ilija Majstorovićtyal az oldalán ezüstérmes lett. A Gyurcsik Alíz/Makszuti Anetta a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután az elődöntőben kikaptak a romániai Bálint/Istrate kettőstől. Truzsinszki remek formájának bizonyítéka, hogy a döntőben a romániai Bálint Bernadett ellen nyert 4:1-re, aki az európai ifjúsági ranglista 4. helyén áll.

A fiúknál egyéniben szerbiai házi döntőt rendeztek, amelyben a Banat játékosa, Nagy Némedi Valentin óriási küzdelemben, 4:3-ra legyőzte Nikola Strugarevićet. Párosban a román Manole/Spelbus kettős nyert, amely az elődöntőben a Nikola Marinković/Nikola Strugarević kettőst győzte le, a fináléban pedig az Ilija Majstorović/Nagy Némedi Valentin páros ellen nyert.