2024. március 28., csütörtök

Nyugat-bácskai iskolákba látogatott Nyilas Mihály

A nemesmiliticsi és bezdáni iskolákba látogatott tegnap Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, ahol találkozott a szülőkkel és az oktatókkal. Látogatása kapcsán elmondta, hogy a titkársága szoros és gyümölcsöző kapcsolatot tart fönn Zombor város önkormányzatával, mindenekelőtt a kisebbségi nemzeti közösségek jogérvényesítése és nyelvhasználata kapcsán, de a középiskolás diákutaztatás terén is jelentős támogatást nyújt a titkárság a városnak.

– Az oktatás kiemelten fontos tevékenységi területe a titkárságnak, itt is igyekszünk a kisebbségi nyelven történő oktatást támogatni az óvodától a középiskolával bezárólag, illetve az egyetemig, hiszen Zombor ezen a téren is jelen van az oktatási térképen, noha ezen a szinten már nem titkárságunk illetékes. Ami az osztályok megnyitásának engedélyeztetését illeti, eddig a titkárság véleményezése eredménnyel járt az oktatási minisztériumnál, ezt a gyakorlatot folytatni kell. Iskolalátogatásaim során arra vagyok kíváncsi, hogy az oktatás szervezése és minősége érdekében milyen ötleteik, javaslataik vannak a pedagógusoknak és a szülőknek – nyilatkozta az oktatási titkár.

Nyilas Mihály Vladislav Živanović alpolgármesterrel is tárgyalt, falusi körútjára pedig elkísérte Csíkos János sportügyekkel megbízott segédtitkár, Pelt Ilona tartományi képviselő, Pribilla Attila, Zombor polgármesterének oktatási tanácsosa és Szakács Csaba, a városi tanács kisebbségi ügyekkel megbízott tagja.