2024. április 25., csütörtök

A falu közösségi háza

Átadták a felújított Ifjúsági Otthont Egyházaskéren

Egyházaskéren szombaton ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a teljesen felújított és új berendezéssel felszerelt Ifjúsági Otthont. Az évekig romos állapotban lévő épület felújítása 7,8 millió dinárba került, amelyből a Tartományi Nagyberuházási Alap 2,1 millió dinárt biztosított, a többit pedig a községi költségvetés állta. A berendezésre még közel egymillió dinárt költött fele-fele arányban a község és a tartományi oktatási titkárság, melynek titkára, Nyilas Mihály részt vett a megnyitóünnepségen.

– A munkálatok már öt évvel ezelőtt megkezdődtek, de a kezdeti lendület után pénzhiány miatt nem folytatódhatott az épület rekonstrukciója. Az idén végre sikerült befejezni a kívül és belül is felújított otthont, amivel a falubeliek régi álma valósult meg. Minden ilyen beruházás segíti a közösség megmaradását, még ha olyan kis faluról is van szó, mint Egyházaskér. Az Ifjúsági Otthon a falu minden polgára előtt nyitva áll, legyen az idős vagy fiatal. Szép új környezetben szervezhetik meg a közösségi programokat, találkozókat, rendezvényeket – mondta megnyitóbeszédében Balázs Ferenc polgármester, aki Nikolity Csillával, a helyi közösség titkárával együtt a szalag átvágásával hivatalosan is átadta a létesítményt a falu polgárainak.

A megnyitó alkalmával Molnár Rózsa, az oroszlámosi plébániahivatal világi lelkipásztora tolmácsolta az eseményről betegség miatt távol maradó Bogdán József plébános (a falu első helyben lakó papja volt) jókívánságait, az összetartásra és egymás megbecsülésére intő szavait, majd felszentelte és megáldotta az újjávarázsolt Ifjúsági Otthont.

Az Ifjúsági Otthont avatóünnepségén jelen volt többek között Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi képviselő-testület elnöke, Predrag Mijić tartományi képviselő, Zoran Jovanov, a Csóka község polgármester-helyettese, több önkormányzati képviselő, az oktatási intézmények vezetői és nagyszámú helybeli polgár, akik örömmel vették birtokba az új köntösbe öltözött Ifjúsági Otthont.