2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ

Fenyvesi duplázott

A Novi Sad topolyai játékosa egyéniben és párosban is aranyérmes lett

Szombaton Szabadkán 40 férfi és mindössze 19 női versenyző részvételével rendezték meg a 39. Harangozó Vilmos Emlékversenyt. A férfiaknál a Németországban légióskodó Dragan Subotićé lett az aranyérem, míg a nőknél Fenyvesi Anna Zsófia állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A Novi Sad topolyai játékosnője nemcsak egyéniben, hanem párosban – Truzsinszki Viktóriával az oldalán – sem talált legyőzőre. Fenyvesi fölényéről hűen tanúskodik az az adat, hogy egyéniben az egész tornán mindössze egy játszmát (a negyeddöntőben Ágoston Tamara ellen) veszített el, a csoportküzdelmek során Tóth Évát (Panonija) és Branislava Vignjevićet (NS 2011) is 3:0-ra győzte le, csakúgy, mint az elődöntőben klubtársát, Anđelija Ratićot és a fináléban Makszuti Anettát (Panonija) is.

Férfi párosban Cservik Krisztián (Mlinprodukt – Ada) és Ivor Katićnak (Kikinda) nem akadt méltó ellenfele: a negyed- és az elődöntőben is 3:1-re nyerte, s a fináléban is ugyanilyen arányban győzték le a Strugarević/Popović kettőst.

Eredmények, férfiak, egyéni, negyeddöntő: Strugarević (Stenes – Nagybecskerek)–Martinović (Spartacus) 4:3, Halász (Spartacus)–Takarics (Spartacus) 4:1, Marinković (STAK)–Subotić (TTC Ruhrstadt Herne) 3:4, Fišer (Panonija)–Popović (Stenes) 1:4. Elődöntő. Strugarević–Halász 4:2, Subotić–Popović 4:2. Döntő: Subotić–Strugarević 4:3.

Páros, elődöntő: Strugarević/Popović (Stenes)–Marinković/L. Jovičić (STAK) 3:1, Cservik/Katić (Mlinprodukt – Ada/Kikinda)–Mihailović/Fišer (C. zvezda/Panonija) 3:1. Döntő: Cservik/Katić–Strugarević/Popović 3:1.

Nők, egyéni, negyeddöntő: Makszuti (Panonija)–Savić (Novi Sad) 4:2, Truzsinszki (Novi Sad)–Vejnović (Zenta) 4:0, Ratić (Novi Sad)–Gyurcsik (Panonija) 4:1, Fenyvesi (Novi Sad)–Ágoston (Obilić – Törökkanizsa) 4:1. Elődöntő: Makszuti–Truzsinszki 4:2, Fenyvesi–Ratić 4:0. Döntő: Fenyvesi–Makszuti 4:0.

Páros, elődöntő: Makszuti/Tóth É. (Panonija)–Vejnović/Mendergiš (Zenta) 3:0, Gyurcsik/D. Vignjević (Panonija/Obilić)–Fenyvesi/Truzsinszki (Novi Sad) 0:3. Döntő: Fenyvesi/Truzsinszki–Makszuti/Tóth É. 3:2.