2024. április 19., péntek

Idősek Ki Mit Tud?-ja

Vasárnap a szabadkai Népkörben délelőtt 11 órai kezdettel rendezik meg az Idősek Kárpát-medencei Kulturális és Művészeti Vetélkedőjének vajdasági elődöntőjét. A verseny díszvendége Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekesnő lesz, aki a pécsi középdöntőben és a budapesti döntőben bírálja majd el a továbbjutók produkcióit, most viszont a versengés megkezdése előtt néhány népdalt énekel el a fellépőknek és a közönségnek. Fellép Lackó Illés és Ildikó is, akik bebizonyítják, 60 felé közeledve is lehet néptánccal foglalkozni.

A közönséget köszönti Kocsis József, a Kárpát-medencei szintű rendezvényt szervező SZIME elnöke, Kocsis József, Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke és Paskó Csaba kelebiai plébános. A zsűri tagjai: Boros György képzőművész, Dévavári Beszédes Valéria néprajzkutató, Horváth Emma pedagógus, szövegmondó, dr. Huszár Elvira egyetemi tanár, karnagy és Jónás Gabriella színművésznő.

A vajdasági megmérettetés védnökségét idén is Pásztor István, a VMSZ elnöke vállalta.

A vajdasági elődöntő lebonyolítója a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület minden érdeklődőt szívesen lát a közönség soraiban.