2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS - EURO2016

Nem Ivanović miatt maradt ki Ljajić a válogatottból

A szerbiai labdarúgó-válogatott megkezdte felkészülését a 2016-os Európa-bajnokság október 11-én és 14-én sorra kerülő selejtezőmérkőzéseire: Dick Advocaat kiválasztottjai szombaton Jerevánban Örményország ellen lépnek pályára, míg kedden Belgrádban Albánia nemzeti együttese lesz az ellenfél.

Az első sajtótájékoztató mindezek tudatában kicsit furcsára sikeredett, hiszen Branislav Ivanović, a válogatott csapatkapitánya sokkal többet beszélt az Adem Ljajićtyal folytatott beszélgetésről, amely a Franciaország elleni 1:1-es döntetlent követően történt, mint a leendőbeli ellenfelekről és az elvárásokról, célokról.

A Chelsea hátvédje nem tagadta, hogy a franciák elleni barátságos mérkőzés után elbeszélgetett Ljajićtyal, de cáfolta azokat a szerb tájékoztatási eszközökben megjelent híreket, mely szerint ez a beszélgetés négyszemközt zajlott volna, s azt is, hogy utána azt kérte volna a szövetségi kapitánytól, hogy a Roma középpályása a jövőben ne kapjon meghívót a válogatottba.

Úgy vélem, nem lenne korrekt és nem lenne szép sem, ha én most arról beszélnék, aki nincs itt, de azt el kell mondanom, hogy nagyon zavar, amikor Ljajić kimaradását velem kötik össze, mivel a szövetségi kapitány dönt ebben a kérdésben” – mondta Ivanović, majd hozzátette: „Nem volt semmilyen nézeteltérés köztem és Ljajić között. A franciák elleni mérkőzés után beszélgettünk, de nem voltunk egyedül, mások is ott voltak. Úgy gondolom, hogy az a beszélgetés nem játszott szerepet abban, hogy ő most nincs velünk. Az én véleményem, hogy Ademnek kiváló képességei vannak, s szükségünk lenne rá”. Miután ezt kimondta, Ivanović egy kis szünetet tartott, majd azzal fejezte be mondandóját, hogy: „Ha engem kérdeztek volna, sok minden másként lenne, de talán jobb is, hogy nem engem kérdeztek”.

Ezzel a mondattal aztán olajat öntött a tűzre, s a helyszínen tartózkodó újságírók azonnal kérdéseket tettek fel az utolsó mondatával kapcsolatban, s az érdekelte őket, hogy Ivanović pontosan mire is gondolt.

Ez nem a csapatra vonatkozik. Mint mindenki más, nekem is jogom van arra, hogy legyenek saját gondolataim. Ebben a pillanatban nem Ljajić, se nem én vagyok a fontos, hanem az, hogy legyőzzük Örményországot és Albániát. Különösen az örmények elleni három pontra lenne égető szükségünk, hiszen ebben a selejtezősorozatban különösen fontosak az idegenbeli győzelmek” – mondta a csapatkapitány, de ebből a pár kijelentéséből az érződött, hogy Advocaat néhány döntése után nem éppen ideális a csapaton belüli hangulat.

Az újságírókat még az is érdekelte, mit gondol Ivanović az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntéséről, mivel a szervezet megtiltotta az albán szurkolók jelenlétét a keddi találkozón, s a szerb drukkerek sem lehetnek majd ott az albániai mérkőzésen.

Természetesen jó érzés nézők előtt játszani, de azok az emberek, akik a biztonságért felelnek, úgy döntöttek, hogy vendégszurkolók nélkül kell megrendezni a találkozót. Nekünk biztosan sokat számít majd, hogy a szurkolóink minél nagyobb számban jelen legyenek a Partizan stadionjában”.