2021. július 24., szombat
MAGYAR LABDARÚGÁS

Folytassa, Nikolić!

A magyar labdarúgó bajnokság 10. fordulójában sem veszített pontot a listavezető Videoton: a székesfehérvári együttes sorozatban tizedik győzelmét gyűjtötte be, s az együttes csatára, a zentai Nemanja Nikolić a Pécs elleni mérkőzésen is gólt lőtt. A Románia elleni Eb-selejtezős mérkőzésre a magyar válogatottba végül meghívót kapó csatár az NB I. 2014/2015-ös idényében tíz mérkőzésen tizenkét gólt szerzett, s nem volt olyan együttes az eddigi fordulókban, amely ellen ne lett volna legalább egyszer eredményes.

A Videoton győzelmi szériájára külföldön is felfigyeltek: az egyik legjelentősebb labdarúgással foglalkozó szaklap, a goal.com horvát nyelvű kiadásában hosszabb cikk jelent meg a székesfehérvári együttesről.

Az első félidőben a Videoton akarata érvényesült, s bár a hazaiak sokáig megőrizték kapujukat a góltól, a játékrész hajrájára fordulva a nagyszerű formában játszó Nikolić hatalmas góllal megszerezte a Videoton vezetését. Amilyen sokáig őrizte a döntetlent a Pécs, olyan gyorsan kapta Nikolić gólja után az újabbat, az öngólt szerző Čaušić révén még a szünet előtt. A fordulás után a hazaiak mentek előre, mindent megtettek a szépítésért, de támadásaikat hatástalanította a székesfehérvári védelem, a Videoton így biztosan érte el szezonbeli tizedik sikerét.

A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája:

 

12 gólos: Nikolić (Videoton)

6 gólos: Rudolf (Győr)

5 gólos: Böde (Ferencváros), Kanta J. (MTK), Könyves (Paks), Pátkai (Győr)

4 gólos: Bajzát (Nyíregyháza), Grumić (Diósgyőr), Juhász (Videoton), Simon (Újpest)

3 gólos: Bebeto (Kecskemét), Horváth Zs. (MTK), Kovács I. (Videoton), Lencse (Puskás Akadémia), Takács T. (Diósgyőr), Youla (Honvéd)