2024. április 25., csütörtök
TENISZ

Đoković–Murray huszonkettedszer

Az idény legerősebb összetételű 500-as tornáján, a pekingin szombaton a ĐokovićMurray és KližanBerdych elődöntő lesz műsoron, mivel a szlovák versenyző pénteken délután három játszmában nyert a spanyol Rafael Nadal ellen.

Novak Đoković, igaz, nem a legjobb kiadásában, de mégis könnyűszerrel múlta felül a balkáni rangadón a bolgár Grigor Dimitrovot, aki ellen most 5:1-re vezet, és ma a döntőért a skóttal mérkőzik, ami már 22. egymás közötti összecsapásuk lesz. Đoković az első játszmában nagy fölényben volt, és két break révén jutott vezetéshez, a másodikban pedig kétszer is leadta az előnyt, végül, bajnokokhoz méltó módon, az ellenfél adogatásán nyerte meg a másfél órás meccset. Mindketten elsősorban az adogatás fogadásával tűntek ki, azért nem meglepő, hogy a második szerva gyönge fegyvernek bizonyult. Đoković e téren köztudottan a legjobb, így tegnap is érvényesítette akaratát, de ma bizonyára többre lesz szüksége, ha az egyre jobb formába lendülő Murray ellen is sikert óhajt. A skót váratlanul könnyen oldotta meg a tegnapi feladatot, rutinosan játszott a US Open bajnoka, a horvát Marin Čilić ellen, akit számos labdamenetben kész tények elé állított, jelezve, hogy egyáltalán nem kápráztatta el a horvát játékos múlt havi nagy sikere. Đoković 13:8-ra vezet Murray ellen, akivel az idén kétszer játszott, és mindkétszer nyerni tudott, Miamiben és a US Openen is.

Az eredmények alakulása azt is jelentette, hogy Stan Wawrinka, Đokovićtyal, Nadallal és Federerrel együtt, végképp ott van az évzáró mestertorna mezőnyében, a további négy helyért pedig még heten maradtak versenyben: Nisikori, Čilić, Raonić, Murray, Berdych, Ferrer és Dimitrov.

A pekingi női tornán Halep és Venus Williams után Serena is visszalépett, így az elődöntő mai egyik párját a cseh Kvitová és az ausztrál Stosur, a másikat pedig Ana Ivanović és Marija Sarapova alkotják. Utóbbiak esetében a mérleg 8:4 az orosz javára, azzal, hogy a legutóbbi két meccset – az idén Rómában és Cincinnatiben – a szerb nyerte. Mindkettőjüknek fontos a mai meccs, hisz Sarapova visszajuthat a ranglista második helyére, Ana pedig győzelem esetén már hatodik lenne.

A tokiói férfitornán továbbra is Nisikori és Raonić a fő esélyesek, míg a Sarm es-Sejk-i női ITF-tornán a szabadkai Vojislava Lukić negyeddöntős lett, és az elődöntőért a 18 éves és a ranglistán 1201. román Ioana Ducuval mérkőzik.

PEKING. – A férfitorna negyeddöntőjében: Đoković–Dimitrov 6:2, 6:4, Berdych–Isner 6:1, 6:4, Murray– Čilić 6:1, 6:4, Kližan–Nadal 6:7, 6:4, 6:3. nők, nyolcaddöntő: S. Williams–Safářová 6:1, 1:6, 6:2, negyeddöntő: Sarapova–Kuznyecova 6:0, 6:4, Kvitová–Vinci 7:6, 6:4, Stosur–S. Williams – küzdelem nélkül.

TOKIÓ. – A férfitorna negyeddöntőjében: Nisikori–Chardy 6:4, 6:2, Raonić–Isztomin 7:6, 6:3, Simon–Johnson 7:6, 6:1, Becker–Sock 4:6, 6:1, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Lukić–Silva 6:3, 6:3.