2024. április 24., szerda
XVII. NŐI RÖPLABDA-VB, OLASZORSZÁG

Török ajándék

Szerbia válogatottja a második meccset is megnyerte az olaszországi női röplabda-vb második szakaszában. Zoran Terzić kapitány lányai Veronában szelíd játékkal 3:0 (25:13, 25:15, 25:20) arányban győzték le Kazahsztánt, amivel feljöttek az F csoport harmadik helyére, annak is köszönhetően, hogy a török válogatott a nap meglepetését okozta, amikor legyőzte az oroszokat. Utóbbi eredmény azt jelenti, hogy Szerbia már szombaton kiharcolhatja a harmadik szakaszt. Ehhez az USA elleni győzelem szükséges, valamint, hogy Brazília nyerjen Oroszország ellen. Ha ez a forgatókönyv nem teljesül, Szerbiának az utolsó fordulóban 3:0-s vagy 3:1-es győzelem kell Oroszország ellen, és továbbjutó lesz a többi meccs eredményétől függetlenül.

Szerbiának nem volt semmilyen gondja a kazah válogatottal, amely csak a harmadik játékrészben fenyegetett, de akkor is a szerb gárda lazítása miatt. Amint Terzić teljes erőbevetést parancsolt, a játék képe újra megváltozott, és Szerbia gyors és megérdemelt győzelmet aratott.

Mivel az első szakasz legsikeresebb csapatainak egymás közötti meccsei következnek a hétvégén, máris biztosra vehető, hogy az USA és Kína kiharcolták a harmadik kört, Brazíliának és Olaszországnak pedig ugyanehhez még 1-1 pont szükséges. Mindkét csoportban már csak négy-négy továbbjutójelölt maradt, azzal, hogy Japán esélyei minimálisnak nevezhetők, hisz aligha reális elvárni tőlük, hogy miután kikaptak Horvátországtól, és Németországot is csak öt játszmában verték, az olasz és a dominikai válogatottat is maximális arányban múlják felül.

A 3. fordulóban (szombaton), E csoport: Kína–Dominikai Köztársaság, Horvátország–Azerbajdzsán, Olaszország–Japán, Németország–Belgium. A sorrend: Kína 14, Olaszország 13, Dominikai Köztársaság 11, Japán 8, Horvátország 5, Belgium 4, Németország 3, Azerbajdzsán 2 pont.

F csoport: USA–Szerbia (17.00), Bulgária–Kazahsztán, Oroszország–Brazília, Törökország–Hollandia. A sorrend: USA 15, Brazília 14, Szerbia 11, Oroszország 10, Törökország 4, Hollandia 3, Bulgária 3, Kazahsztán 0 pont.