2024. április 24., szerda
TENISZ

Ivanović a mestertornán

Ana Ivanović pályafutása során harmadszor jutott el az évzáró mestertornára, amelyet október 20-ától tartanak meg Szingapúrban. A volt világelső szerbiai teniszezőnő tegnap ugyanis előbb két játszmában nyert a német Sabine Lisicki ellen, majd értesült róla, hogy játék nélkül jutott az elődöntőbe, mert a román Simona Halep a német Andrea Petković ellen megnyert maratoni meccse után sérülésre hivatkozva visszalépett a szerepléstől a pekingi tornán. Ha Ivanović az elődöntőben legyőzi a SarapovaKuznyecova orosz rangadó továbbjutóját, a ranglista már biztos nyolcadik helyét a hatodikra váltja, és gyakorlatilag ötödik lesz, mert a múlt héten visszavonult kínai Na Li is még előtte van.

A hasonló játékstílusú teniszezőnők meccsén Ivanović csak nagy csatában győzte le Lisickit, így a német elleni mérlegét 3:1-re javította. Ana minden elemben legalább egyenrangú volt, s mentális erejével kerekedett felül, mert mindkét játszma hajrájában ő viselte el könnyebben a játék pszichikai terhét, és a döntő pillanatokban, vetélytársával ellentéteben, nem hibázott.

A pekingi női tornán Petra KvitováVenus Williams visszalépése révén – játék nélkül jutott a negyeddöntőbe, és meglepetés Szvetlana Kuznyecova és Roberta Vinci győzelme Angelique Kerber és Jekatyerina Makarova ellen. E vereségével Kerber lemondhat a mestertornáról, a nyolcadik továbbjutó pedig minden bizonnyal Caroline Wozniacki lesz. Korábban már továbbjutott Serena Williams, Halep, Kvitová, Sarapova, Bouchard és A. Radwanska.

A férfitornán Viktor Troicki nem tudta meglepni Tomáš Berdychet, magabiztosan nyert még Rafael Nadal, Marin Čilić, Grigor Dimitrov és Andy Murray, míg a lett Ernests Gulbis sérülés miatt a második játszmában feladta a meccset a szlovák Martin Kližan ellen. Gulbis sérülése egyben azt is jelentette, hogy a Đoković/Krajinović férfi páros játék nélkül jutott az elődöntőbe. Az egyéni negyeddöntőjében ma Đoković–Dimitrov, Čilić–Murray, Berdych–Isner és Nadal–Kližan lesz a párosítás.

PEKING. – A férfitorna 2. fordulójában: Berdych–Troicki 6:3, 6:4, Murray–Cuevas 6:2, 6:2, Kližan–Gulbis 6:2, 3:0 – feladás, Isner–Robredo 3:6, 7:5, 7:6, Nadal–Gojowczyk 6:3, 6:4, Čilić–Sousa 6:3, 6:3, Dimitrov–Andujar 6:4, 6:4, nők, nyolcaddöntő: Ivanović–Lisicki 6:3, 7:5, Halep–Petković 7:6, 5:7, 7:6, Sarapova–Suárez 6:1, 7:6, Kuznyecova–Kerber 2:6, 6:4, 6:3, Vinci–Makarova 6:1, 0:6, 7:5, Kvitová–V. Williams – küzdelem nélkül, Stosur–Cornet 6:4, 6:2, negyeddöntő: Ivanović–Halep – küzdelem nélkül.

TOKIÓ. – A férfitorna 2. fordulójában: Nisikori–Young 6:4, 7:6, Raonić–Melzer 6:4, 6:3, Isztomin–Przysiężny 6:4, 7:6, Chardy–Anderson 6:4, 6:4.

MONTERREY. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Czink–Zacarias 6:1, 6:7, 6:1.

ALBENA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Stuchla–Argyelán 6:1, 6:1.