2024. március 28., csütörtök

Ilić: Blagojević legyen jól nevelt

A kelet-szerbiai árvizek után a katonaság rendkívül jó munkát végzet Kladovónál, nyilatkozta csütörtökön Velimir Ilić rendkívüli helyzetekkel megbízott tárca nélküli miniszter. Az elárasztott területekre látogatva kijelentette, hogy Tekija település akkora változáson ment át az árvíz után, hogy ma fel sem lehet ismerni.

– A településen négyszázhetven katona tisztította a házakat és iszaptalanította őket. A munkálatokba bekapcsolódtak a helyi polgárok és a környékbeli közvállalatok, valamint helyreállt a Negotin irányába folyó közlekedés is – mondta a tárca nélküli miniszter.

Szavai szerint jelenleg a Grabovica és Tekija települést védő árvízvédelmi töltések elkészítésén dolgoznak, hogy megakadályozzanak egy esetleges újabb patakáradás okozta kárt.

Marko Blagojević, az árvíz okozta károk elhárításával és az újjáépítéssel megbízott kormányiroda vezetőjének minapi kijelentésével kapcsolatban, hogy „Velimir Ilić előbb tájékozódjon arról, mi a helyzet a májusi árvizek idején elárasztott területeken, mielőtt beszélni kezd, mert amit mondott, az tiszta tudatlanság”, Ilić azt üzente a kormányiroda vezetőjének, hogy „térjen észhez, és legyen jól nevelt”.

– Egy harminchat éves munkatapasztalattal rendelkező minisztert nem oktathat ki csak úgy arról, hogy hogyan kell dolgozni. Jöjjön el Tekijába, hogy megnézze, mit jelent a szervezettség. Akárhányszor fordultam Blagojevićhez, mindig azzal fogadott, hogy nincs pénz – hangoztatta Ilić.

Mint ismeretes, Blagojević kirohanását Velimir Ilić a Danas napilapnak adott nyilatkozta váltotta ki, amelyben a tárca nélküli miniszter arról panaszkodik, nem fontolgatja a szerb kormány elhagyását, holott bántja, hogy „láthatatlan” miniszternek nevezik, valamint kijelentette, hogy Blagojević a májusban elárasztott területek felújításával olyan lassan halad és egyes problémákat olyan nehézkesen old meg, hogy még jövő májusban is erről fognak beszélni.