2024. április 20., szombat
XVII. NŐI RÖPLABDA-VB, OLASZORSZÁG

Csütörtökön is kötelező nyerni

Szerbia női röplabda-válogatottja valamivel kevesebb mint másfél órányi küzdelem után 3:0-ra (25:22, 25:23, 25:23) nyert Hollandia ellen az Olaszországban zajló világbajnokság második szakaszának első mérkőzésén. Szerbia öt ponttal érkezett az F jelzésű középdöntős csoportba, s a hollandok elleni maximális győzelemnek köszönhetően Zoran Terzić kiválasztottjainak a csütörtöki játéknap előtt nyolc pontjuk van.

Ha Szerbia válogatottja ott szeretne lenni a hat legjobb között az olaszországi női röplabda-vb-n, akkor a csütörtökön 17 órakor kezdődő meccsen sem szabad hibázni Kazahsztánnal szemben, hisz akár egy, a hárompontosnál kisebb győzelem is végzetes lehet. Ez nevezhető a szerb női válogatott kötelező programjának, amely még semmit sem szavatol, de ha sikerül megvalósítani, akkor a továbbjutásért szombaton és vasárnap az USA-val és Oroszországgal lehet megküzdeni.

Szerbiának az esti győzelemmel megerősítette a helyét a legjobb nyolc között, amit csütörtökön véglegesíteni lehet, de ahhoz, hogy a Brazília, Oroszország és USA trióból még megelőzze az egyiket, további győzelemre is szükség mutatkozik. A másik, lényegesen könnyebb csoportban Kína, Olaszország, a Dominikai Köztársaság és Japán az esélyes a három továbbjutó pozíciójára.

A csütörtöki párosítás, 2. forduló, E csoport: Dominikai Köztársaság–Azerbajdzsán, Japán–Németország, Olaszország–Belgium, Kína–Horvátország.

F csoport: Szerbia–Kazahsztán, Oroszország–Törökország, Brazília–Hollandia, USA–Bulgária.