2024. március 29., péntek

A német részvényesek kitartanak a Déli Áramlat mellett

A Wintershall, a legnagyobb németországi nyersolaj- és földgáztermelő képviselői bejelentették, hogy november elején megkezdik a csövek lefektetését a Fekete-tenger mélyén. Bulgáriában 90 ezer csövet készítettek elő, amelyek már csak arra várnak, hogy összehegesszék. Amint megérkezik a munkálatokhoz szükséges hajó, megkezdik az építkezést – mondta Jasper Jansen, a Déli Áramlat Transport vállalat szóvivője. A bolgár kormány nem jelentette ki, hogy nem szándékozik kiépíteni a ráeső vezetékszakaszt, csak azt, hogy igyekszik tisztázni az Európai Unióval a Déli Áramlatra vonatkozó kérdéseket – közölte Jansen.

– A Déli Áramlat kiépítésének és átadásának kitűzött határidejével kapcsolatban nem lesznek változások. 2015 végéig befejezik a gázvezeték első szakaszát, a negyedik és egyben utolsó szakasz pedig 2017 végéig készül el – jelentette ki Jansen. A Déli Áramlat Transport cégnek 15 százalékos érdekeltsége van a gázvezetékben. Az Európai Bizottság kérésére a bolgár szakaszon egy időre felfüggesztették a munkálatokat, arra hivatkozva, hogy a projektumot össze kell hangolni az uniós szabályokkal.

A Déli Áramlat rendeltetése, hogy ellássa Közép- és Délkelet-Európát a Szibériából érkező földgázzal. A szerbiai szakasz kiépítésének kezdetét októberre jelentetették be, a munkálatok értéke kb. 2 milliárd euró. Első becslések szerint Szerbia a tranzitdíjból évente 300 millió eurót kereshetne. Az orosz gáz előnyeit már élvezik Nyugat-Európában. Az Északi Áramlatot 2011-ben kezdték építeni az oroszországi Vyborgtól a németországi Greifswaldig. A 7,4 milliárd eurós beruházásnak köszönhetően a világ leghosszabb tenger alatt húzódó gázvezetéke évente 55 milliárd köbméter gázt szállít a fejlett nyugati országokba.