2024. március 28., csütörtök
FORMULA–1

Hamilton fordított a kockán

Lewis Hamilton nyerte az év legnehezebb versenyének tartott Szingapúri Nagydíjat, győzelmével pedig át is vette a vezetést a bajnoki pontversenyben, mivel csapattársa, Nico Rosberg műszaki hiba miatt kiesett.

A 2014-es szingapúri dobogó (Fotó:  Beta/AP)

A 2014-es szingapúri dobogó (Fotó: Beta/AP)

A hétvégét megelőzően ezúttal is hallhattunk bőven a háttérben zajló eseményekről, amelyek miatt kisebb botránnyal kezdődött a száguldás az ázsiai miniállamban. Történt ugyanis, hogy az Olasz Nagydíj utáni napokban Bernie Ecclestone javaslatára az FIA technikai szakemberei úgy határoztak, mostantól megtiltják a csapatoknak, hogy a rádión vagy a bokszutcai táblákon keresztül olyan információkat adjanak a versenyzőknek, amelyek segítségével javíthatják az autó teljesítményét, amikor a pályán tartózkodnak. Ezt azért látták indokoltnak, mert egyes vélemények szerint a nézők már nem tekintenek „hősökként” a pilótákra, hiszen a csapatrádión keresztül a sokkal több adattal rendelkező mérnökeik folyamatosan informálják őket, hogy a pálya mely pontjain tudnak javítani a köridejükön, és hogyan teljesítenek riválisaikhoz képest. Egyesek szerint pedig ez az F1 idei nézettségcsökkenésének egyik oka.

Szingapúrba érkezve a csapatok aggodalmukat fejezték ki a sebtében bevezetett szigorítás miatt, az ugyanis olyan technikai részletek közlését is megtiltotta, amelyek egyes esetekben létfontosságúak lehetnek egy műszaki hiba megoldásában, és amelyeket a versenyzők nem tudnának leolvasni a kormányra szerelt kijelzőn. Az új szabályok mellett idéntől rengeteg paraméterre kellene figyelni vezetés közben az üzemanyaggal, a hibrid energiával vagy a motor beállításaival kapcsolatban, ezért egy hét alatt sokak számára lehetetlen lett volna átállni a rádiós segítség nélkülözésére. A csapatok érvei még idejében célt értek, így jelentősen csökkentették a tiltott üzenetek listáját, legalábbis az idei évre – az egész hercehurcának pedig végül semmilyen látható hatása nem volt a pályán való küzdelemre.

Ilyen előzmények után kezdődhetett meg az esti körözés a villanyfénnyel kivilágított szingapúri utcákon, ahol az edzések után kirajzolódott, hogy a Mercedesnek ezúttal nincs akkora előnye, mint azt az előző versenyeken láthattuk tőlük. A nyakukon volt a Red Bull, és meglepően erős volt a Ferrari is, akiknél a napokban nagy átalakulások kezdődtek meg a céget 23 éve irányító elnök, Luca di Montezemolo lemondásával. Az időmérőn aztán egy kevéssel ismét a Mercedesek kerekedtek felül, és Hamilton rendkívül kis előnnyel, 7 ezredmásodperccel hozta el a pole-t Rosberg elől.

A versenyen várt újabb csatájuk azonban véget ért, mielőtt elkezdődhetett volna. Rosberg autójával már a rajt előtt gondok adódtak, egy, a kormányműben keletkezett meghibásodás miatt hiába cserélgette a kormányt többször is a csapat, az autó rendszerei nem funkcionáltak megfelelően. A német már elrajtolni sem tudott, így a bokszból kellett a mezőny után erednie, ám létfontosságú eszközei – mint a hibrid rendszer és a bokszutcai sebességkorlátozó – sem működtek, így egy kínkeserves kerékcsere után fel kellett adnia a futamot.

Ezáltal Hamiltonnak lényegesen egyszerűbbé vált a dolga. Versenytempó tekintetében még mindig jelentős előnnyel rendelkezett az autója, így el tudott szakadni üldözőitől, a rajtnál egymással majdnem összeérő Sebastian Vetteltől és Daniel Ricciardótól, valamint a közéjük beékelődő Fernando Alonsótól. A féltávnál aztán a Sergio Pérez leszakadó első vezetőszárnya miatt beküldött biztonsági autó a feje tetejére állította a taktikákat. Míg az élboly többsége több mint 30 körig próbálta életben tartani a szingapúri aszfalton gyorsan kopó abroncsokat, Hamilton még egy kiállással számolt, így jelentős előnyt kellett kiautóznia az újraindítást követően. Végül ez sikerült, 15 kör után már 25 másodperccel vezetett Vettel előtt, és bár kerékcseréje után a német mögé tért vissza, könnyedén átfűzte magát a gumijaival küszködő Red Bullon, majd bezsebelte idei hetedik győzelmét, amivel egy csapásra ledolgozta hátrányát a pontversenyben, és három egységgel át is vette a vezetést Rosbergtől.

Vettel idei legjobb eredményét érte el a 2. helyezés megszerzésével, őt pedig szorosan követte a célba a szintén a tapadás hiányával küzdő Ricciardo és Alonso, ezáltal a szezonban először állhatott föl mindkét Red Bull a dobogóra. Felipe Massa is el tudta terelni Williamsét az 5. helyig, bár elmondása szerint ehhez úgy kellett vezetnie, „mint egy nagymama”. Egyesek autóján azonban az utolsó körökben már felmondták a szolgálatot a túlhasznált abroncsok, Valtteri Bottas erős pontszerző helyről csúszott a 11. helyre, és Kimi Räikkönen is néhány pozíciót veszítve csak a 8. lett, pedig a Ferrari finnje számára meglepően jól alakult a hétvége az időmérő hajrájában felbukkanó motorhibáig. Az ő problémáikból a két Force India mellett Jean-Éric Vergne tudott profitálni: a Toro Rosso franciája remek hajrát mutatva beállította legjobb eredményét a 6. helyezéssel, amire szüksége is volt, ha fel akarja kelteni a csapatok figyelmét, hiszen már tudja, hogy a Red Bull fiókcsapatánál jövőre a 17 éves Max Verstappent ültetik a helyére.

Ha már a fiataloknál tartunk, Szingapúrban az esti időpont ellenére is nagy volt a forróság, ami éppen őket érte a leginkább felkészületlenül, amit még tovább fokozott, hogy a lassabb tempó miatt ez a szezon leghosszabb versenye. Daniil Kvjat nem tudott inni futam közben az autójában elhelyezett folyadékból, ezért komolyan tartott a kiszáradástól, és fel is akarta adni a küzdelmet, Kevin Magnussennek pedig az autója is felforrósodott, ami miatt a leintés után kisebb égési sérülésekkel kellett kezelni a hátát.

A Szingapúri Nagydíj végeredménye: 1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 2:00:04,795, 2. Sebastian Vettel (német, Red Bull) +13,5 másodperc hátrány, 3. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 14,3, 4. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) +15,4, 5. Felipe Massa (brazil, Williams) +42,2, 6. Jean-Éric Vergne (francia, Toro Rosso) +56,8, 7. Sergio Perez (mexikói, Force India) +59,0, 8. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) +1:00,7, 9. Nico Hülkenberg (német, Force India) +1:01,7, 10. Kevin Magnussen (dán, McLaren) +1:02,2 stb.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Hamilton 241, 2. Rosberg 238 pont, 3. Ricciardo 181, 4. Alonso 133, 5. Vettel 124, 6. Bottas 122, 7. Button 72. 8. Hülkenberg 72, 9. Massa 65, 10. Pérez 45, stb.

Csapatok: 1. Mercedes 479, 2. Red Bull 305, 3. Williams 187, 4. Ferrari 178, 5. Force India 117, 6. McLaren 111, 7. Toro Rosso 27, 8. Lotus 8, 9. Marussia 2.

A következő futamot, a Japán Nagydíjat október 5-én rendezik.