2024. április 19., péntek

Az ügyvédek továbbra is tüntetnek

Elfogadhatatlannak tartják, hogy az igazságügyi miniszter nem hajlandó tárgyalni a közjegyzőkről és az ingatlanértékesítésről szóló törvény módosításáról

A Szerbiai Ügyvédi Kamara képviselői hétfőn tárgyalóasztalhoz ültek az igazságügyi minisztérium képviselőivel. Mint azt a kamara közleményéből megtudtuk, ez alkalommal átadták az igazságügyi miniszternek a közjegyzőkről szóló törvény, valamint az ingatlanok értékesítéséről szóló törvény módosítási javaslatát. Javaslatot nyújtottak be annak a munkacsoportnak is, amely az ügyvédek átalányadójával foglalkozik.

– Az ügyvédi képviselet által átadott közjegyzőkről szóló, valamint az ingatlanértékesítésről szóló törvény módosítási javaslatok kapcsán, az igazságügyi miniszter elvetett minden tárgyalási lehetőséget, valamint követelte, hogy az ügyvédek halasztást nem tűrően hagyjanak fel a tüntetéssel. Figyelembe véve a szeptember 13-án megtartott Szerbiai Ügyvédi Kamara közgyűlésének döntését, valamint a Belgrádi Ügyvédi Kamara, továbbá a Szerbiai Ügyvédi Kamara keretében működő ügyvédi kamarák igazgatóbizottságainak döntését, az igazságügyi miniszter ilyen jellegű fellépése elfogadhatatlan – áll a közleményben.

Az ügyvédek továbbra is munkabeszüntetéssel tüntetnek. A minisztériummal a következő tárgyalásra csütörtökön kerül sor.