2024. április 18., csütörtök

Indítja a termelést a török beruházó

Tizenöt napon belül megkezdődik a termelés a nagybecskereki Udarnik harisnyagyárban, amelynek egy részét kibérelte a török Joli textilcég – hangzott el csütörtökön a nagybecskereki városházán. Kezdetben harminc dolgozót foglalkoztatnak, majd a dolgozók száma hetvenre emelkedik. Egy éven belül remélhetőleg már 120 nagybecskereki dolgozhat a török vállalkozónál. A beruházó katonai sapkákat gyárt a török hadsereg részére.

A csődeljárás 2009 óta tart az Udarnik harisnyagyárban, eddig négyszer próbálták eladni.

Mint ahogy Ajdin Agil, az isztambuli családi vállalkozás vezetője elmondta, folyamatban van a gépek felszerelése, és némi késéssel két hét múlva megkezdődik a termelés. Mint a beruházó mondja, az ilyen késések technikai problémák miatt szokásosak a barnamezős beruházások indításakor.

Valójában a török vállalkozó a romániai üzemének egy részét költözteti át Nagybecskerekre. Részben azért teszi, mert megfelelő szakkádert talált, és kellő feltételeket biztosított számára az önkormányzat. Tekintettel arra, hogy a katonaság részére dolgoznak, hamarosan Nagybecskerekre látogat a török hadsereg küldöttsége, hogy megtekintse az üzemet.

Saša Santovac alpolgármester elmondta, hogy egy hónapon belül Nagybecskerekre látogat a török üzletemberek egy csoportja is, és az önkormányzatban azt remélik, hogy rövidesen újabb beruházók érkeznek majd a Béga menti város ipari övezetébe.