2024. április 25., csütörtök

Állásbörze Nagybecskereken

Több százan jöttek el a tegnapi, 18. nagybecskereki állásbörzére, amelyet hagyományosan a Medison sportcsarnokban tartottak meg. A munkaadók és a munkanélküliek találkozóját a RCR-Banat (Regionális társadalmi-gazdasági Központ) és a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki kirendeltségének szervezésében tartották meg. A rendezvényen bemutatták az RCR-Banat foglalkoztatási programját.

A tegnapi állásbörzén 29 munkaadó 219 dolgozót keresett, többek között géplakatosokat, kereskedőket, szakácsokat, mérnököket, könyvelőket, henteseket, pincéreket. Az eddigi tapasztalat az volt, hogy a munkahelyek 75 százalékát sikerült feltölteni.

Saša Santovac, Nagybecskerek alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy 2005 óta – amikor a Béga menti városban megtartották az első állásbörzét –, csaknem 2800 munkanélkülinek sikerült ilyen módon állást találnia magának, ami megerősíti az állásbörzék szükségességét. Mint mondta, az önkormányzat célja az, hogy minél több külföldi beruházót hozzon az ipari övezetekbe, ugyanakkor serkenteni kell a hazai vállalkozásokat is. Az önkormányzat ténykedésének az egyik legfontosabb mutatója mégis az, hogy sikerül-e tisztességes százalékra visszaszorítani a munkanélküliséget a régióban.

Közép-Bánát öt községében (Nagybecskerek, Bégaszentgyörgy, Magyarcsernye, Szécsány és Törökbecse) jelenleg 20 430 munkanélküli van. Nagybecskerek város területén tizenkétezren keresnek munkahelyet.